Gemeente koopt grond in Hoonhorst voor woningbouw - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Gemeente koopt grond in Hoonhorst voor woningbouw

DALFSEN/HOONHORST – De gemeente Dalfsen is van plan ruim 3,8 hectare landbouwgrond aan te kopen aan de Koelmansstraat in Hoonhorst. Deze grond is nodig voor de toekomstige uitbreiding van de kern Hoonhorst met nieuwe woningen.

De gemeenteraad neemt op maandag 21 juni een besluit over de aankoop. De gemeente kan met deze grondaankoop voor de komende 10 tot 15 jaar inspelen op de vraag naar woningen in Hoonhorst.  Gemiddeld geeft de gemeente elk jaar zo’n vijf bouwkavels in Hoonhorst uit. Vorig jaar is de laatste gemeentelijke kavel in De Koele verkocht. Verder verwacht de gemeente dat de projectontwikkelaar nog dit jaar start met de bouw van negen appartementen in de tuin naast de pastorie aan de Kerkstraat in Hoonhorst. Het vaststellen van bestemmingsplan voor dit bouwplan staat ook op de raadsagenda van 21 juni.

Direct ten zuiden van de aan te kopen grond aan de Koelmansstraat liggen twee aardgastransportleidingen. Hiermee moet rekening worden gehouden bij het uitwerken van de plannen. De gemeente gaat er nu vanuit dat op maximaal 6.000 m2 van het perceel niet mag worden gebouwd. De optie om de leidingen te verleggen kost miljoenen euro’s. In overleg met de Gasunie gaat daarom de voorkeur uit naar goedkopere maatregelen die voldoende bescherming bieden. Bedoeling is dit deel van het gebied in te richten als wadi en groenvoorziening.

Artikel delen: