De Dordogne: een vakantiebestemming waar alles kan

De Dordogne: een vakantiebestemming waar alles kan

Nu de coronamaatregelen langzaamaan versoepelen en de zomer voor de deur staat, staan veel mensen te springen om op vakantie te gaan. Een groot gedeelte van Nederland heeft het afgelopen jaar niet op vakantie gekund. Misschien merk jij het ook: de vakantiekriebels zijn inmiddels nauwelijks meer te onderdrukken.

Ben jij dit jaar nog op zoek naar een vakantiebestemming waar je alle kanten op kunt? Wil je niet hoeven kiezen tussen een rustige vakantie waar je aan de rand van een zwembad helemaal tot rust komt en een actieve vakantie waar van alles te beleven is? In dit artikel vertellen we je over de Dordogne, een populaire vakantiebestemming waar je altijd vindt wat je zoekt.

De mooiste dorpen

Vanuit een luxe vakantiehuis in Frankrijk kun je de Dordogne op je gemak verkennen. Dat maakt het gemakkelijk om rustdagen in de zon te combineren met leuke tripjes door de omgeving. Ontdek bijvoorbeeld een paar van de mooiste dorpjes in Frankrijk. De Dordogne heeft samen met het departement Aveyron namelijk de tien mooiste, meest sfeervolle dorpen van het land. Deze plus beaux villagesmoet je op je reis door de Dordogne gezien hebben. De meeste van deze dorpen stammen uit de middeleeuwen, en hun authentieke karakter is in de loop der eeuwen niet verloren gegaan.

Boottochtjes over de rivier

In de Dordogne vind je alles wat Frankrijk al decennia tot een populair vakantieland maakt onder de Nederlanders. Je ontdekt er tal van authentieke Franse dorpjes waar je de geschiedenis nog kunt voelen, een prachtig heuvellandschap met hier en daar een kasteel en een schitterende zomerzon. De rivier de Dordogne, gevormd door de kleinere riviertjes de Dore en de Dogne, kabbelt rustig door dit landschap heen. Op de rivier kun je tal van watersporten beoefenen. Een echte aanrader is de Dordogne per kajak te verkennen, maar ook voor een rustgevend tochtje op een klassieke Gabarre kun je er terecht.

Een luxe vakantiepark

Frankrijk beschikt over veel verschillende vakantieparken waar je je na je avonturen in de streek in alle rust terug kunt trekken. Veel van deze parken hebben zelfs een Nederlandse parkleiding die precies weet waar je de mooiste plekjes in de omgeving kunt vinden. Een vakantiepark in Frankrijk is hierdoor de perfecte uitvalsbasis. Ook als je het liefst zoveel mogelijk in je eigen bubbel blijft kun je goed in zon vakantiepark terecht. Sommige luxe vakantiehuizen zijn uitgerust met een eigen zwembad, en de parken hebben naast een enthousiast animatieteam vaak ook sportvelden en een eigen restaurant. Kortom: in de Dordogne vindt elke vakantieganger waar hij naar op zoek is.

Artikel delen: