Leuke gietvloeren kopen

Leuke gietvloeren kopen

Het gaat crescendo met de gietvloeren. Die conclusie kan getrokken worden nu ook het bedrijfsleven de grote voordelen van deze vloer heeft ontdekt. Gietvloeren zijn typisch vloeren die een fraaie uitstraling weten te combineren met gebruiksgemak. En dat is een combinatie die de gietvloer toch wel uniek maakt. In feite geldt hetzelfde voor een beton cire vloer. Hoewel de gietvloeren en beton cire vloeren wel degelijk overeenkomsten hebben, bestaan toch ook grote verschillen tussen deze twee vloeren.

De naadloze vloer is steeds gemakkelijk te reinigen

Gietvloeren scoren goed. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat je te maken hebt met een zeer hygiënische vloer. Omdat er sprake is van een naadloze vloer, krijgt vuil simpelweg niet de kans in voegen en naden binnen te dringen. Dat maakt dat je deze vloer steeds prima schoon – en dan ook écht schoon – kunt maken, alleen al door het gebruik van een gewone dweil en een simpele stofzuiger. Om deze reden maken ook bedrijven vaker en vaker gebruik van gietvloeren. Dat is zeker het geval in branches waar hygiëne erg belangrijk is.

De gietvloeren bieden uitstraling en gebruiksgemak

De gietvloer heeft uitstraling, ongeacht welke uitvoering je ook kiest. De vloeren zijn verder vloeistofdicht en hard maar toch ook flexibel en elastisch. Ook de combinatie met vloerverwarming is prima mogelijk. De duurzaamheid? Gemiddeld genomen moet je, afhankelijk van de belasting, wel tussen de vijftien en de twintig jaar vooruit kunnen. Doorgaans bestaat een gietvloer uit polyurethaan of epoxyhars. Mocht je na verloop van tijd toch toe zijn aan een nieuwe gietvloer, dan kan die vaak gewoon bovenop de nog liggende vloer aangebracht worden. Ook dat kun je zeker als een voordeel van gietvloeren beschouwen.

In essentie is geen sprake van een gietvloer

Als de gietvloer het onderwerp van gesprek is, dan wordt niet zelden ook een vloer van beton cire genoemd. In essentie is beton cire geen gietvloer. Deze vloer is opgebouwd uit een mortel van cement, kleur- en toeslagstoffen en hars. Groot verschil met de gietvloer is ook het aanbrengen. De gietvloer giet je daadwerkelijk en laat je uitvlakken, bij beton cire moet het uitvlakken handmatig gebeuren, en dat maakt inderdaad nogal een verschil. Wat de vloeren wel gemeen hebben is dat beide vloeren naadloos zijn.

Met een beton cire vloer haal je een blikvanger in je woning

Beton cire wordt geïmpregneerd en van een coating voorzien om zo ook in de vochtige ruimtes gebruik te kunnen worden. De vloer is kras- en slijtvast en altijd uniek. Dat unieke wordt veroorzaakt omdat de vloer met vegende bewegingen door de specialist wordt aangebracht. Daardoor ontstaat een altijd unieke vloer, want een beton cire vloer is nooit identiek aan een andere vloer. Ook om die reden kiezen mensen juist voor deze vloer. Zo weten ze zeker dat ze echt iets bijzonders op de vloer hebben liggen. Vergeet niet dat je met een vloer van beton cire een echte blikvanger in je huis haalt. In alle gevallen is het een heel pure vloer die bovendien altijd voor warmte in de ruimte zorgt. Nog op zoek naar andere tips? Dan kunnen wij vloercoating zeker ook aanraden!

Artikel delen: