Sietske Kramer gaat met pensioen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Sietske Kramer gaat met pensioen

DALFSEN – Sietske Kramer is na 30 juni a.s. geen juf Sietske meer. Op woensdag neemt ze namelijk – toch wel met pijn in het hart – afscheid van de kinderen (met hun ouders) en van de collega’s van de Dalfser basisschool De Spiegel.

Zij is in 1976 afgestudeerd aan de Pedagogische Academie in Zwolle. Daarna had zij haar eerste baan in groep 4 van een basisschool in Steenwijk.

In 1981 is zij bewust gestopt als onderwijzer om gedurende ongeveer 10 jaar fulltime moeder voor haar dochters te zijn.

Sinds 1989 woont de familie Kramer in de gemeente Dalfsen en vanaf de beginjaren negentig is Sietske als invalkracht en parttimer werkzaam geweest aan o.a. basisschool Het Kleine Veer.

In 2001 rolde zij in een fulltime baan bij Het Kleine Veer. Daarna kwam zij na basisschool De Schakel uiteindelijk bij De Spiegel in het onderwijsteam.

Sietske wil wel benadrukken dat een volledige baan in het onderwijs meer is dan 26 uur lessen geven met veel en lange vakanties. Voor de mooiste en dankbaarste baan die er volgens haar bestaat, ben je toch wel 50 uur per week actief, als je fulltime werkt.

De afgelopen 2 jaar mocht Sietske door het seniorenbeleid wel minder dagen gaan werken; één dag groep 4 en twee dagen als remedial teacher.

In haar onderwijsloopbaan heeft zij veel leuke dingen meegemaakt, maar ook  droevige gebeurtenissen (overlijdens van leerling en collega).

Vanaf donderdag a.s. kan zij veel meer aandacht besteden aan haar gezin, de (klein)kinderen en hobby’s. Maar eerst gaat zij de in bijna 35 jaar opgespaarde “onderwijsspullen” (kaarten, brieven, knutselwerkjes, foto’s) rustig bekijken en zonodig opruimen.

Haar hobby’s zijn: handwerken, schilderen (abstract met acrylverf), gospelmuziek zingen met haar man Jan en tijdens optredens met de gezinsband. Het eerste optreden van deze gospelband staat – in verband met het opheffen van de Coronabeperkingen – eindelijk na bijna 2 jaar stilte weer gepland voor augustus a.s. in een kerk in Vroomshoop.

De jaarlijkse zomervakanties werden altijd gebruikt om met het gezin (eerst met de kinderen en later met zijn tweeën) te kamperen in binnen- en buitenland. De natuur en de mooie en nieuwe omgeving kwamen daarbij voor het hele gezin op plaats één en niet de temperatuur/het weer. Dit jaar is een vakantiereis naar Duitsland de bedoeling. De KKKW (Klein Kinder Kampeer Week) staat in juli gepland op een camping in Nederland.

Op woensdag 30 juni staat het officiële afscheid gepland. Het begint ’s morgens met een feestje voor/door de leerlingen en ‘s middags neemt zij afscheid van de ouders.  De dag en tevens haar onderwijsloopbaan zal worden afgesloten met een receptie voor (oud)collega’s.

Foto's 2
Sietske Kramer gaat met pensioen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: