Een ludieke actie, maar niet van MC Dalfsen

Een ludieke actie, maar niet van MC Dalfsen

DALFSEN – Vrijdagnacht zijn er op diverse plekken o.a. bij het Gemeentehuis, spandoeken opgehangen met de tekst #MCdalfsenMoetopenblijven. Dat is op zijn minst opmerkelijk, is er dan sprake van dat de crossbaan dicht gaat? Deze vraag hebben wij aan het bestuur voorgelegd en ook wat is hier aan de hand?

Het bestuur van Crossbaan MC Dalfsen de Vechtspeurders was van deze ludieke actie niet op de hoogte en was dan ook zeer verrast.

Waar het eigenlijk allemaal om draait is een impasse waarbij de crossbaan en een bewoner er niet uitkomen wat betreft de geluidsoverlast die wordt ervaren. Er zijn vanuit de crossbaan allerlei maatregelen getroffen. Zo is de vaste trainingsavond op woensdag tijdelijk gestopt en hebben de motoren een goedgekeurde uitlaat met een MC Dalfsen geluidskeuring sticker, die op de baan verplicht is.

Hier wordt tijdens de trainingen streng op gecontroleerd. De baan wordt tijdens droge dagen nat gehouden om stuiven te voorkomen. Er zijn vanuit de club veel maatregelen getroffen om overlast te voorkomen. Vanuit de buurt zijn geen meldingen van overlast en de baan sluiten is ook geen optie, daarmee werk je illegale crossbanen en ritten in de hand. En dat kan nooit de bedoeling zijn. Het zou mooi zijn als deze impasse doorbroken kan worden en de partijen nader tot elkaar komen.

Foto's 3
Een ludieke actie, maar niet van MC Dalfsen
Een ludieke actie, maar niet van MC Dalfsen
Artikel delen: