Wethouder Ruud van Leeuwen: PvdA roeptoetert volkomen vrijblijvend maar wat

Wethouder Ruud van Leeuwen: PvdA roeptoetert volkomen vrijblijvend maar wat

DALFSEN – In zijn reactie op de algemene beschouwen van de raadsfracties bij de Perspectiefnota 2022-2025 maakte wethouder Ruud van Leeuwen (Gemeentebelangen) maandagavond in de raadsvergadering van zijn hart geen moordkuil.

Aan het eind van zijn betoog gaf hij aan opnieuw ernstig teleurgesteld te zijn in de bijdrage van PvdA-fractievoorzitter Leander Broere. ‘Ik mis de constructieve bijdrage. U roeptoetert volkomen vrijblijvend maar wat en neemt geen enkele verantwoordelijkheid’, aldus Van Leeuwen. Daarmee reageerde hij op de kritische opmerkingen van Broere dat er telkens donkere wolken worden geschetst over de gemeentelijke financiën, terwijl Dalfsen er financieel gewoon goed voorstaat. Daarbij verwees Broere onder meer naar de overhaaste besluiten over bezuinigingsvoorstellen (huishoudelijke hulp en logopedie). De PvdA-fractievoorzitter was ook kritisch over de partijen die samen het college vormen. Gemeentebelangen en CDA laten weinig ruimte voor inbreng van andere partijen en ideeën van buitenaf. ‘De macht van het getal regeert en dat is uitermate teleurstellend’, aldus Broere.

De raad vervolgt het debat en de besluitvorming over de Perspectiefnota 2022-2025 donderdag 1 juli vanaf 19.30 uur. De vergadering is live te volgen via de gemeentelijke website: https://ris.dalfsen.nl

De reacties van de collegeleden op de algemene beschouwingen zijn hier te lezen:

https://ris.dalfsen.nl/Documenten/Perspectiefnota-2022-2025-Reactie-college-op-algemene-beschouwingen-20210629.pdf

Artikel delen: