Waarom het verstandig is om voor spouwmuurisolatie te kiezen

Waarom het verstandig is om voor spouwmuurisolatie te kiezen

De meeste warmte in onze huizen verdwijnt heel snel, gewoon dwars door de muren van je woning. Het voelt als stoken met de deuren open en feitelijk is het dat ook gewoon. Vanwege het ontbreken van goede isolatie wordt het nooit echt warm in je huis en behalve dat de warmte snel verdwijnt heeft kou geen moeite om je huis binnen te dringen.

Hoogste tijd dus om te isoleren

En dus is de conclusie gerechtvaardigd dat het de hoogste tijd wordt eens goed te isoleren. Door voor spouwmuurisolatie te kiezen, kun je de warmte straks veel beter binnen houden en krijgt kou minder kans om binnen te komen. Spouwmuurisolatie is het isoleren van de ruimte die er is tussen de binnen en de buitenmuur van je huis. Warmte verdwijnt gemakkelijk via die ruimte naar buiten waarmee je hoge energierekening voor een deel verklaard is.

Warmte blijft zo langer in je woning

Door de lege ruimte tussen de muren te isoleren, wordt alles anders. Warmte blijft langer in je woning en je hoeft minder te stoken. Dat zorgt voor een structureel lagere energierekening. Bovendien voelt het veel warmer, het wordt ook echt warmer in je huis. Vocht en schimmels krijgen geen kans zich op of tussen de muren te vestigen.

Maak gebruik van EPS parels

Voor het isoleren van de spouwmuur kun je een beroep doen op EPS parels. Dat doe je zeker als er sprake is van een smalle spouw. EPS parels zijn uitermate geschikt voor kleinere en smallere spouwen. Hoe dikker de isolatielaag is die je aanbrengt, hoe hoger de isolatiewaarde. De parels hoef je niet onder een bepaalde pakking in te blazen en daardoor is dus sprake van een zeer gebruiksvriendelijk materiaal. Wat betreft de isolatiewaarde geldt dat EPS parels je zo ongeveer dezelfde waarden kan bieden als Knauf Supafil, het meest populaire isolatiemateriaal.

Zo dicht je zelfs de kleinste kieren

Een ander product waarop je een beroep kunt doen is Enverifoam. Dit product is prima in staat zelfs de kleinste kieren te dichten. Enverifoam biedt je een naadloze isolatielaag en geldt als waterafstotend en luchtdicht. Enverifoam is dampopen, brandveilig en het materiaal zal niet krimpen.

Geluidsisolerend en nog goedkoop ook

Verreweg het meest gebruikte product is echter Knauf Supafil. Natuurlijk heeft dit te maken met het feit dat het prima isolatiewaarde kan bieden en dat het ook geluidsisolerende kwaliteiten heeft. Natuurlijk komt dat omdat het tot brandklasse A1 hoort en het waterafstotend is. Het heeft echter zeker ook te maken met het feit dat het een goedkoop materiaal is.

Je verdient de investering altijd terug

Welk product je ook kiest, de investering die je pleegt in het isoleren van je huis verdient zich door de structureel lagere energierekening dus altijd terug. Hoogste tijd dus om actie te ondernemen. Raadpleeg een specialist die je kan helpen bij de keuze voor het beste materiaal in jouw specifieke situatie. Want welk materiaal het meest geschikt is hangt volledig af van de situatie in jouw huis.

Artikel delen: