Een echt straffe bak koffie: de Lungo Extra Forte

Een echt straffe bak koffie: de Lungo Extra Forte

Hoe drink jij je koffie het liefst? Kies je voor het kleine formaat van de Espresso of Ristretto, of geniet je liever op je gemak van een grote kop koffie? Is dat laatste het geval, dan ben je vast bekend met de Lungo. De Lungo kenmerkt zich door de langere extractietijd en het grotere volume ten opzichte van een gewone Espresso. Desondanks doet de Lungo niet onder in smaak. Juist omdat die extractietijd lang is heeft het water meer tijd om smaak en cafeïne aan de koffiebonen te onttrekken. Het resultaat: een echt straffe bak met een intense smaakbeleving die je een echte opkikker geeft.

Nog sterker

Is een gewone Lungo je niet sterk genoeg, dan bestaan er de Lungo Forte en Lungo Extra Forte. Deze variaties, die je onder andere online kunt bestellen bij De Koffiejongens, hebben een heerlijk lange afdronk en net dat beetje extra kick dat je nodig hebt. Het cafeïnegehalte van een Lungo is dan ook hoger dan dat van een Espresso. Dat komt omdat het hete water in je koffiemachine meer tijd heeft om de cafeïne uit de koffieboon op te nemen. Dat maakt de Lungo, maar ook de Lungo Extra Forte, een uitstekend bakje koffie om de ochtend mee te beginnen. De Lungo Extra Forte onderscheidt zich door zijn nog intensere, rokerige smaak.

Duurzaam en lekker

In deze tijd wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Je kunt gemakkelijk je steentje bijdragen door eens te kijken naar je koffiecups. Gebruik je recyclebare Nespresso-cups en lever je die telkens braaf in bij het inzamelpunt? Dan ben je al goed op weg. Nog beter zijn biologisch afbreekbare koffiecups. Die zijn nog handiger in gebruik ook: je hoeft deze cups niet in te leveren, maar kunt ze na gebruik gewoon in de groene bak gooien. Dat zorgt ervoor dat de koffieprut ook op de composthoop belandt, en dat is nog een voordeel. Koffieprut is namelijk een voedzame bodem voor allerlei planten. Wanneer je je koffiecups normaal gesproken in de grijze bak gooit gaat die prut verloren.

Koffie als abonnement

Wil je graag verschillende soorten koffie uitproberen, of kom je er vaak net te laat achter dat je koffie op is? Dan is een koffie-abonnement iets voor jou. Op die manier worden de koffiecups voor jouw Nespresso-apparaat gewoon bij je thuis geleverd. De pakketjes kunnen door de brievenbus, wat wel zo makkelijk is. Ook kun je zo’n abonnement, bijvoorbeeld van De Koffiejongens, op elk moment pauzeren of stopzetten. Wil je een keer iets anders proberen of is je smaak veranderd, dan kun je de inhoud van je abonnement wijzigen.

Artikel delen: