Zo profiteer jij van de huidige huizenmarkt 

Zo profiteer jij van de huidige huizenmarkt 

Heb je een fraaie woning in Dalfsen gevonden, of ben je de trotse eigenaar van een woning in deze plaats? Je kunt op verschillende manieren profiteren van de huidige huizenmarkt. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je huidige woning te verkopen, om vervolgens een aantal jaren een woning te huren. Mocht de woningmarkt instorten in de komende jaren, dan kun je voor veel minder geld een nieuw huis kopen. Nadeel is logischerwijs wel, dat niet te voorspellen is op welke manier de woningmarkt zich de komende tijd zal ontwikkelen. Er is immers nog altijd sprake van een tekort aan woningen. Verstandiger is het daarom om te kijken naar de lage rente. Een hypotheekadviseur kan je hier meer over vertellen.

Profiteren van de lage rente kan op verschillende manieren 
Wanneer je voornemens bent een woning in Dalfsen te kopen, biedt de lage hypotheekrente je het voordeel dat je maandlasten relatief laag zijn. Let wel, dit geldt in het bijzonder voor starters. Mensen die al een hypotheek hebben lopen, zullen deze in sommige gevallen meeverhuizen tegen een hogere rente dan nu bij de bank wordt aangeboden. De hypotheek oversluiten kan duur uitvallen, als de boeterente hoger is dan hetgeen het oversluiten van de hypotheek je oplevert.

Hypotheek oversluiten bij jaren geleden afgesloten lening 
Mocht je een hypotheek jaren geleden hebben afgesloten, dan kan een hypotheek oversluiten mogelijk wel interessant voor je zijn. Het oversluiten van de hypotheek betekent dat je een lopende hypotheek in één keer aflost met een nieuw af te sluiten hypotheek. Wanneer de rente van deze nieuwe hypotheek veel lager ligt, betekent dit dat je maandlasten afnemen. Zoals reeds genoemd werd, is een hypotheek oversluiten alleen interessant als de boeterente lager is dan het financiële voordeel hiervan. Een hypotheekadviseur kan met je meekijken, om vast te stellen op welke manier jij kunt profiteren van de lage hypotheekrente.

Advies inwinnen bij een hypotheekadviseur
Vaak kun je een gratis kennismakingsgesprek inplannen bij een hypotheekadviseur. Deze adviseurs bieden hun diensten zowel online als op een kantoor aan. Het voordeel van een partij die enkel online adviesgesprekken voert, is het feit dat de kosten hiervan lager liggen. Zo profiteer je nog meer van de actuele lage hypotheekrente bij veel banken. Je houdt meer geld over om iets boven de vraagprijs te bieden, of bijvoorbeeld te investeren in een verbouwing van een woning.

Artikel delen: