Dit moet je weten over een kunststof gietvloer

Dit moet je weten over een kunststof gietvloer

Als je op het moment aan het overwegen bent om een nieuwe vloer te kopen dan kun je onder meer voor een kunststof gietvloer kiezen. Steeds meer Nederlanders beginnen dit al te doen, wat ook zeker het geval is in Dalfsen. Dat steeds meer mensen een kunststof gietvloer laten aanbrengen in hun woning is niet vreemd. Zo’n vloer is namelijk van een geweldige kwaliteit, terwijl het ook nog eens goed tegen een stootje kan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een gietvloer van kunststof niet alleen geschikt is om geplaatst te worden in huizen, maar ook in allerlei verschillende bedrijfspanden. In dit artikel kun je meer lezen over de kunststof gietvloer, waaronder zijn voordelen.

Volledig naadloos 

Eén van de pluspunten van een kunststof gietvloer is dat het volledig naadloos is, wat overigens voor alle gietvloeren geldt. Hierdoor is de vloer onder meer in zo goed als alle gevallen vochtwerend. Bovendien is het zeer hygiënisch doordat het geen naden bevat, wat komt doordat er geen vuil opgehoopt kan worden in de voegen. Bij een tegelvloer is dit bijvoorbeeld wel mogelijk. Ook het schoonmaken van een kunststof gietvloer is uiterst eenvoudig, wat bij een vloer met voegen nog wel eens lastig kan zijn. Doordat een gietvloer naadloos is, ziet het er bovendien geweldig uit. Dit komt doordat het een zeer strakke en egale look heeft. Daarnaast kan het ook nog eens antislip en -statisch gemaakt worden, al hoeft dit niet beslist.

Meerdere lagen

De kunststof gietvloer is dus echt in opmars in Nederland, wat onder meer komt doordat het naadloos is. Toch heeft de moderne, industriële uitstraling van deze vloer er ook zeker mee te maken, net zoals de robuuste look van een gietvloer. Zo’n vloer wordt eerst gegoten, vandaar de naam dus. Daarna wordt het door specialisten met de hand aangebracht. Ook is het goed om te weten dat een kunststof gietvloer uit meerdere lagen bestaat. Als één laag aangebracht is, moet dit eerst een periode drogen. Vervolgens kan de volgende laag aangebracht worden. Uiteindelijk zul je hierdoor een erg sterke en duurzame vloer krijgen in je huis waar je, als het goed is, jarenlang van kunt genieten.

Nieuwe coating

Hierboven kun je dus eigenlijk de voordelen van een kunststof gietvloer lezen, maar helaas heeft het ook een paar nadelen. Zo is zo’n vloer over het algemeen wat duurder dan andere opties, terwijl het ook nog eens relatief hard kan worden. Bovendien is een gietvloer lastig te verwijderen. Gelukkig hoeft dat in principe geen probleem te vormen. Het is namelijk mogelijk om een nieuwe vloer te leggen over de kunststof gietvloer, wat bijvoorbeeld mogelijk is met behulp van een vloercoating. Dat dit mogelijk is komt doordat de gietvloer nogal dun is. Als je overigens een kunststof gietvloer wilt laten aanbrengen in je woning in Dalfsen dan is het goed om een expert te vragen naar de opties. Je kunt namelijk kiezen voor veel verschillende uitvoeringen, waarbij je onder meer kunt denken aan PU, epoxy, betonlook, et cetera.

Artikel delen: