Organiseer met deze tips een geweldige schattenjacht 

Organiseer met deze tips een geweldige schattenjacht 

Als je kind binnenkort jarig is dan wil je natuurlijk een kinderfeestje geven. Hierbij kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende opties. Zo zou je bijvoorbeeld naar de Efteling kunnen gaan, al kost dat veel geld. Als je graag niet al te veel centjes hieraan wilt uitgeven dan zou je gewoon in Dalfsen kunnen blijven. Een dropping organiseren in het Rechterense Veld bijvoorbeeld. Aan de hand van de informatie die ze doorkrijgen via de pagers moeten ze dan een schat vinden in dit gebied. Dit wordt ook wel een schattenjacht genoemd, wat je kunt organiseren met behulp van de onderstaande tips.

Schat

Het is altijd leuk om aan het eind een prijs te hebben voor de schatzoekers. Eigenlijk moet dat zelfs aangezien ze immers een schat hebben gevonden als het goed is. Hierbij hoef je niet beslist dure cadeautjes te kopen. Zelfs zoiets eenvoudigs als een chocoladereep geeft de deelnemers een doel om naar te streven. Ook zullen ze hierdoor echt een beloning krijgen voor hun goede werk tijdens de jacht. Natuurlijk kun je ook gerust iets anders in de schat stoppen. Je kunt de schat overigens zelf creëren of in een winkel kopen, de prijs is namelijk toch echt wel belangrijk.

Thema

Als je je schattenjacht een thema kunt geven, zodat alle aanwijzingen dezelfde stijl hebben, wordt het kinderfeestje eigenlijk nog leuker. Zo kun je onder meer denken aan een piratenthema, wat natuurlijk perfect past bij het zoeken van een schat. Dit maakt het feestje nog leuker omdat alle kinderen dan verkleed kunnen komen als een piraat. Ook kun je de uitnodiging eruit laten zien alsof het jarenlang bewaard is gebleven in een fles. Natuurlijk zijn er nog meer thema’s waar je voor kunt kiezen. Vraag hierbij ook zeker naar de wensen van je kind.

Aanwijzingen

Zorg dat al je aanwijzingen opgeschreven, geordend en klaar zijn om te verbergen. Om het verbergen van aanwijzingen gemakkelijker te maken, schrijf je de verstopplaats op de achterkant van het briefje. Daarnaast is het ook van belang om een goede aanwijzing te geven, wat bovendien ook nog eens moet passen bij het thema. Als je de deelnemers een pager geeft dan hoef je overigens niet beslist de aanwijzingen op te schrijven en ergens op te hangen, al is dat over het algemeen wel extra leuk. Bovendien is dat wat makkelijker aangezien de meeste kids natuurlijk niet weten hoe ze om moeten gaan met pagers.

Hulp

Wees erop voorbereid dat de schatzoekers vast komen te zitten tijdens de schattenjacht. Als je de speurtocht heel makkelijk hebt gemaakt dan zal dit waarschijnlijk niet gebeuren, maar natuurlijk is het dan ook minder leuk voor de deelnemers. Maak het daarom gerust een beetje moeilijk, maar zorg er wel voor dat je hulp kunt bieden tijdens de jacht. Doe dit niet direct, maar als je op een gegeven moment werkt dat de kinderen er geen zin meer in hebben omdat het niet lukt dan kun je zeker nog even een goede hint geven om ze in de goede richting te wijzen. Mochten de volwassenen de smaak te pakken hebben gekregen, de volwassen variant van schatzoeken noemt men geocoaching en is een prima coronaproof activiteit.

Artikel delen: