De cryptomarkt: het laatste nieuws en de huidige ontwikkelingen

De cryptomarkt: het laatste nieuws en de huidige ontwikkelingen

NEDERLAND – Wat gebeurt er nu op de cryptomarkt? Na een groeiperiode is het momenteel onrustiger op de markt. We geven een overzicht van de belangrijkste nieuwsfeiten.

Wat gebeurt er momenteel op de cryptomarkt?
In de eerste helft van 2021 stegen de koersen van de meeste cryptomunten naar ongekende hoogten. Toch ging de markt kort voor de zomer behoorlijk onderuit. Op dit moment fluctueren de prijzen behoorlijk, en is er nog geen sprake van een herstel. De koers van bitcoin is en blijft voorlopig de belangrijkste graadmeter voor de stemming op de markt: van meer dan $64.000 in april schommelt de koers op het moment rond de helft van dit record of zelfs minder. Wat zijn de achterliggende redenen voor de onrustige stemming van dit moment?

Verklaringen en triggers voor de marktontwikkelingen
Zowel de stijging als de scherpe daling van de prijzen heeft met meerdere factoren te maken. De aankondigingen van Elon Musk die eerst aangaf bitcoin te gaan accepteren bij de verkoop van Tesla’s, en dit later weer moest herroepen vanwege milieuoverwegingen, zorgden voor een flinke stijging en opvolgende daling. Ook de houding en acties van overheden van verschillende landen beïnvloeden de prijs. China voert al jaren een repressief beleid ten opzichte van crypto, en deed hier onlangs een schepje bovenop. Ook zijn er onzekerheden rondom het functioneren en de legaliteit van diverse exchanges voor crypto.

Crypto raakt steeds meer ingeburgerd
Doordat crypto als geheel een betrekkelijk jong medium is, is het lastig om te voorspellen wat de koersen van de afzonderlijke munten op termijn zullen zijn. Eén ding is wel zeker: crypto raakt steeds meer ingeburgerd. Zo is sinds 2021 ook mogelijk om via de reguliere beurs direct én indirect te investeren in crypto, bijvoorbeeld via een crypto-ETF of in aandelen van cryptogerelateerde bedrijven. Cryptocurrency Cardano (ADA) werkt samen met de overheden van enkele Afrikaanse landen, om het financiële systeem daar duurzamer, meer gedecentraliseerd en inclusiever te maken. Ook is er bij de upgrade van Ethereum juist veel aandacht voor het energiezuiniger en veiliger maken van de technologie. In landen waar regulier bankieren nog niet zo gewoon is, biedt de onderliggende blockchaintechnologie van diverse cryptomunten volop mogelijkheden voor verbetering.

Veel potentie voor crypto op de lange termijn
Ondanks de huidige onrust op de markt, lijkt het erop dat crypto op de lange duur niet meer weg te denken zal zijn uit het wereldwijde financiële systeem. Het loont de moeite om je in deze ontwikkelingen te verdiepen en zelf aan de slag te gaan met crypto. Je koopt crypto het makkelijkst via een veilig platform zoals Litebit.eu, waar je met reguliere betaalmethoden zoals iDEAL de meeste bekende cryptomunten kunt kopen en verkopen.

Artikel delen: