De grootste kamerplantentrends van 2021

De grootste kamerplantentrends van 2021

REGIO – Als je net een nieuw huis hebt gekocht in Dalfsen of van plan bent om je huidige woning een nieuw interieur te geven dan zul je onder meer aan de planten moeten denken.

Natuur hoort tegenwoordig namelijk zeker thuis in het interieur van je huis, waar je onder meer voor kunt zorgen door een plantenbak steigerhout te vullen met planten. Hierbij moet je natuurlijk wel rekening houden met de nieuwste trends, want anders loop je alweer achter de feiten aan. Hier zul je geen last van hebben als je een houten plantenbak vult met de onderstaande planten.

Bromelia’s
Bromelia’s zijn vrolijke regenboogplanten, met variëteiten in allerlei vormen en kleuren. Ze komen oorspronkelijk uit tropisch Amerika, maar desondanks zijn ze ongelooflijk aanpasbaar als kamerplant! In het wild leven er zo goed als vier duizend soorten, veel meer dan het handjevol bromelia’s dat je mogelijk gezien hebt in winkels in ons land. De Azteken gebruikten bromelia’s voor voedsel, bescherming en ceremonies, terwijl de familie zelfs de eenvoudige ananas omvat. Bovendien werd de eerste soort bromelia al in 1776 naar Europa gebracht, wat destijds voor veel opwinding zorgde. Nog altijd zien de bromelia’s er prachtig uit in een Douglas plantenbak.

Medinilla magnifica
Een plant geschikt voor een koning! Medinilla, ook bekend als de Filippijnse orchidee, is stijlvol en toegeeflijk, zelfs de naam magnifica betekent magnifiek! De koning van België kweekte het vroeger in de koninklijke serres en de bloei vond uiteindelijk zelfs zijn weg naar een biljet van Belgische frank. De Medinilla is de ideale plant voor drama op een bijzet- of salontafel. Het heeft wel iets nodig waar het op kan staan omdat de bloemen als kroonjuwelen naar beneden hangen. Dit zorgt er dan ook voor dat de Medinilla magnifica er zo koninklijk uitziet.

Stippenplanten
Hypoestes en Fittonia vormen een prachtige combinatie, met een plant die van nat houdt en een die van droog houdt! Deze mozaïekplanten zijn leuk, makkelijk te kweken en geweldig voor kinderen. Gebruik ze bovendien als onderbeplanting voor bromelia’s als je wilt. De Hypoestes zijn de traditionele stippenplanten. Tussen gietbeurten drogen deze planten graag uit aangezien ze oorspronkelijk uit Madagaskar komen. Zet je Hypoestes in half of vol licht om het beste uit de kleuren te halen. De Fittonia wordt soms juist de zenuwplant genoemd en houdt van een wat vochtigere omgeving, waardoor het ook geplaatst kan worden op een schaduwrijke plek.

Rhipsalis
De Rhipsalis is zo’n trendy cactus. Maar vergeet alles wat je weet over cactussen; dit zijn bosminnende soorten en kunnen omgaan met lage lichtniveaus. De Rhipsalis is met name een geschikte plant voor een plank of een hangende pot. Hierdoor blijft het maretakachtige blad hangen. De plant kan je hiervoor af en toe zelfs belonen met een verrassingsbloem! De Rhipsalis is bovendien een unieke soort, want het is de enige cactus die zijn oorsprong vindt in de oude wereld. Zijn wortels liggen dan ook in het Caribisch gebied en Midden-Amerika. In de omgang zijn ze gelukkig echt makkelijk en zorgeloos.

Philodendron
De Philodendron is een sprekende plant voor in huis, met volumineuze bladeren die hem helpen gedijen bij weinig licht. Er is een enorm assortiment om uit te kiezen, waarbij de metallic variant momenteel bijzonder populair is. Deze plant komt uit een familie van bijna 500 soorten, waarvan er vele nog altijd onontdekt zijn in het wild! De naam is afgeleid van het Griekse ‘Philo’ voor ‘liefde’ en ‘dendron’ wat ‘boom’ betekent. Daarnaast is de Philodendron ook nog eens de grootste kamerplant met bladeren die je kunt krijgen. Het zal dan ook echt een blikvanger zijn in het interieur van je huis.

Artikel delen: