Dit moet je weten voordat je op vakantie gaat naar Maui

Dit moet je weten voordat je op vakantie gaat naar Maui

NEDERLAND – Hoewel een vakantie naar Maui de reis van je leven kan zijn, maar er zijn wel een paar dingen die elke bezoeker moet weten.

Dit is al helemaal het geval als je nog niet eerder op dit eiland van Hawaii bent geweest. Zelfs als je op andere Hawaï-eilanden bent geweest, heeft Maui zijn eigen eigenaardigheden die het waard zijn om van tevoren te weten. Dit is bijvoorbeeld ook het geval als je op vakantie gaat naar Tahiti en al eerder naar Bora Bora bent geweest. Alhoewel deze twee eilanden bij elkaar in de buurt liggen, is Tahiti toch heel anders dan Bora Bora.

Reservering voor Haleakala
Zo is het onder meer goed om te weten dat je eigenlijk een reservering moet maken als je Haleakala wilt bezoeken. Het vangen van een zonsopgang of zonsondergang bij Haleakala, de hoogste top van Maui op iets meer dan 3 duizend meter boven de zeespiegel, is echt een once-in-a-lifetime ervaring. Maar, en dit is een grote maar, als je de zon boven de wolken wilt zien opkomen terwijl je hier bent, heb je een reservering nodig. Wacht niet te lang! Reserveringen staan ​​erom bekend snel te gaan en zijn vaak weken van tevoren gevuld.

Huur een auto
Hoewel O’ahu een aantal relatief meegaande opties voor openbaar vervoer heeft om het eiland te verkennen, van TheBus naar Biki, kan reizen op Maui een beetje uitdagender zijn. Hoewel je het grootste deel van het eiland kunt verkennen met het Maui Bus systeem, zijn er slechts 13 vaste routes en kunnen de wachttijden lang zijn. Er zijn ook geen routes naar meer avontuurlijke locaties, zoals Hāna dus zonder auto loop je misschien dingen mis die je echt niet wilt missen. Gelukkig hoeft het huren van een auto helemaal niet zo lastig te zijn, terwijl de kosten vaak ook best meevallen.

Spot hier walvissen
De bultruggen in de noordelijke Stille Oceaan migreren elke winter van Alaska naar de wateren van Maui. Het is vreemd om te zeggen, maar de walvissen zijn van november tot mei zo talrijk voor de kust van Maui, dat ze je zelfs kunnen besluipen. Het is een bekend feit dat de walvissen de voorkeur geven aan ondieper water voor de westkust van het eiland, waar de omstandigheden ideaal zijn om hun jongen groot te brengen. Ze zijn gemakkelijk te herkennen vanaf het land. Kijk lang genoeg naar de kust en de kans is groot dat je walvissen spot.

Neem jas mee
Wanneer je je koffers inpakt voor Maui, vergeet dan niet om een ​​trui of twee in te doen, want het eiland heeft zelfs enkele ijskoude gebieden. Terwijl de meeste lager gelegen districten van Maui van hetzelfde tropische weer genieten als andere Hawaï-eilanden, duiken hooggelegen steden zoals Kula en Makawao ’s nachts regelmatig fors naar beneden. Als je van plan bent om tijd op Haleakala door te brengen dan is het al helemaal van belang om een jas mee te nemen in je koffer.

Artikel delen: