Zo creëer je thuis een eigen fitnessruimte

Zo creëer je thuis een eigen fitnessruimte

REGIO- Door corona is het thuis trainen steeds populairder geworden. Het heeft ook zijn voordelen want je hoeft er niet een maandelijks bedrag voor vrij te maken en je hebt niet langer meer een excuus om niet naar de sportschool te gaan.

Je hoeft je simpelweg alleen maar om te kleden en je kunt direct van start. Als het de eerste keer is dat je aan fitness begint kun je thuis eerst eens kijken of fitness überhaupt wel geschikt voor je is.

De ruimte
Eigenlijk kan je op elk plekje in huis wel een matje neerleggen om te gaan sporten. Maar niet alle plekken zijn echter even prettig. Kies bijvoorbeeld niet het warmste of kleinste plekje in huis. Kies ook geen plek waar weinig frisse lucht of ventilatie aanwezig is. Dus als je voor het ideale plaatje wilt gaan kies je een ruimte waarbij je genoeg bewegingsvrijheid hebt en die lekker koel is. Het moet namelijk een ruimte zijn die je motiveert om te gaan sporten en niet een ruimte waar je tegenop ziet om naar toe te gaan.

Materiaal
Het is natuurlijk helemaal aan jezelf hoe grootst je het wilt aanpakken. Ben je net begonnen met fitness dan heb je minder verschillende materialen nodig en kan je dus klein beginnen. Als je al wat gevorderd bent kun je meer fitnessapparaten in huis halen, dit is geheel je eigen keus. Wat je zeker in huis moet halen zijn dumbbels. Dumbbels zijn kort gezegd gewichten. Hier kan je eigenlijk elke oefening extra zwaar mee maken. Zo begin je met een laag gewicht en dit bouw je steeds wat verder op. Daarnaast is het handig om een fitnessmat aan te schaffen waar je alle oefeningen op kunt uitvoeren.

Inrichting
Bij het inrichten van je eigen fitnessruimte komen een aantal dingen aanbod. Zo is het erg belangrijk om wat sfeer te creëren. Zoals al eerder benoemd moet het namelijk een ruimte worden waar je gemotiveerd door raakt. Plaats bijvoorbeeld een goede muziekinstallatie in de ruimte. Dit hoeft niet duur of groot te zijn, ook een boxje speelt namelijk je favoriete muziek af. En door muziek kun je extra gemotiveerd worden. Ook is het handig om een spiegel op te hangen zodat je jezelf kunt zien wanneer je de sportoefeningen uitvoert. Zo zie je tegelijkertijd of je de oefening wel op de juiste manier aan het uitvoeren bent. Als laatste is de juiste ondergrond van je ruimte erg belangrijk! Ga voor een zachte ondergrond die niet snel beschadigd. Een goede tip hierbij is om kunstgras aan te schaffen. Dit zorgt ervoor dat je ondergrond erg zacht wordt, het is onderhoudsarm en daarnaast kan het amper beschadigen. De ondergrond hoeft hierdoor niet direct groen te zijn maar kunstgras is ook in diverse kleuren verkrijgbaar.

Je kunt je eigen fitnessruimte helemaal op je eigen manier inrichten. Pak je het grootst aan of misschien wat kleiner, dat maakt niet uit. Het is namelijk het meest belangrijk dat het een fijne ruimte wordt waar je lekker kunt trainen.

Artikel delen: