Een kantoor inrichten: hoe verwerk je je huisstijl?

Een kantoor inrichten: hoe verwerk je je huisstijl?

NEDERLAND – We kunnen met z’n allen weer vaker naar kantoor. Een mooie kans om je kantoorindeling om te gooien.

Misschien is je bedrijf sinds de coronapandemie wel erg gegroeid, en moet je meer ruimte creëren voor de nieuwe collega’s. Misschien heb je juist dit moment uitgekozen om over te gaan naar een kantoor dat meer aan de wensen van je werknemers kan voldoen. In die gevallen heb je veel beslissingen te nemen. Hoe richt je de ideale werkruimte in, wat hebben je medewerkers nodig om gezond aan de slag te gaan, en hoe zorg je dat je huisstijl terugkomt in het interieur? Die laatste vraag zullen we in dit artikel onder de loep nemen.

Spelen met kleuren
Een van de belangrijkste dingen om mee te nemen naar je kantoor is het kleurenpallet van je huisstijl. Door de huisstijlkleuren in je kantoor te verwerken is het al snel herkenbaar. Gek genoeg zijn er weinig bedrijven die hierbij stilstaan, ook al lijkt de optie best voor de hand te liggen. Van de kleine details tot het grote werk, een goede balans creëer je al snel met de juiste kleuren. Voor kantoormeubelen zoals bureaus en stoelen kun je neutralere kleuren uitkiezen die goed binnen de algehele stijl passen, of juist meubelen die echt opvallen. De huisstijlkleuren kun je daarnaast ook doorvoeren in bijvoorbeeld het servies, de kussens en muismatten.

Fotobehang of wandpanelen
Wil je je kantoor extra aantrekkelijk maken, dan kun je ervoor kiezen een wand te beplakken met fotobehang. Kies bijvoorbeeld een foto van jou en je medewerkers, of van een iconische plaats die iets te maken heeft met je werkzaamheden of de stad waar je kantoor zich bevindt. Ook kun je je logo op dit soort behang af laten drukken. Ben je op zoek naar iets kleiners, dan kun je kiezen voor akoestische wandpanelen. Die verbeteren ook nog eens de akoestiek in een ruimte. Wandpanelen kun je op verschillende plaatsen op kantoor ophangen, bijvoorbeeld in vergaderruimtes of werkruimtes. Zo kun je dezelfde stijl in meerdere kamers doorvoeren.

Kantoormeubelen
Naast het toepassen van je huisstijl is het ook belangrijk te letten op de ergonomie en het kantoormeubilair. De kwaliteit van de kantoormeubelen die je neerzet kunnen een sterke invloed hebben op de gezondheid en het werkplezier van je medewerkers. Het is daardoor altijd aan te raden om te kiezen voor kwalitatief goede, ergonomische kantoormeubelen die je werknemers kunnen verstellen. Zo creëer je vanzelf comfortabele werkplekken waar je medewerkers met een goed gevoel aan het werk kunnen. Strakke designmeubelen, bijvoorbeeld van het merk Vitra, kunnen daarnaast de sfeer overbrengen die jij met je huisstijl wilt uitstralen. Kies jij voor een moderne look, of ga je juist voor een speelse stijl?

Artikel delen: