Festival De Vecht slaat haar vleugels uit! - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Festival De Vecht slaat haar vleugels uit!

OMMEN – Festival De Vecht is voortaan meer dan het bekende meerdaagse festival op en rond een drijvend podium op de Vecht in Ommen. Ook op andere prachtige locaties aan de Vecht, van Hardenberg tot Zwolle, worden tal van activiteiten georganiseerd onder de vlag van Festival De Vecht. En u kunt daarbij zijn!

Festival De Vecht is er voor iedereen en zet de schijnwerpers volop op de Vecht en de Vechtregio. Een uniek bruisend festival vol muziek, rondvaarten en andere activiteiten op unieke locaties!

Vrijdag 20 augustus staat helemaal in het teken van de jeugd.

Overdag vanaf 10.00 uur worden diverse workshops gegeven aan circa 100 kinderen van 7 t/m 12 jaar. De kinderen leren tijdens de workshops een dans, een lied of ze maken een kleding- of decorstuk.

’s Avonds vanaf 19.30 uur spelen alle kinderen als echte musicalsterren mee in de Jeugdmusical, die op het grote, drijvende podium op de Vecht in Ommen wordt uitgevoerd door de musicalcast van De Beerze Bulten.

Vrijdagmiddag 20 augustus van 15.00 tot 17.30 uur vindt de Ondernemersbijeenkomst van Festival de Vecht plaats met een wel heel illuster duo sportverslagevers, namelijk Johan Derksen en Evert ten Napel. De Ondernemersbijeenkomst vindt plaats in de tent op het Festivalterrein aan de Vechtkade.

Zaterdag 21 augustus tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er speciale rondvaarten op de Vecht. Toegang is gratis en de rondvaarten zijn geschikt voor het hele gezin.

De rondvaarten vinden plaats in historische boten, zoals de zompen uit Gramsbergen en Dalfsen.

Zaterdagavond vanaf 19.30 uur is het showtime in Ommen met het grootste Vechtconcert op en rond de Vecht. Op een groot drijvend podium op de Vecht aan de Vechtkade in Ommen spelen drie live acts bekende songs van drie grote nationale en internationale muzikale helden: Ramses Shaffy, Billy Joel en George Michael. De presentatie van de avond is in handen van Erik Volkers.

Zaterdag 28 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u op een prachtig plekje aan de Vecht bij Vilsteren genieten van een heerlijk Picknickconcert. De locatie is bij de stuw Nevengeul.

Vrijdag 27 en zaterdag 28 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er vanaf de stuw Vechterweerd en vanaf Theater De Stoomfabriek in Dalfsen boottochten op de Vecht die worden gecombineerd worden met wandelingen langs de Vecht. Deze middagen worden georganiseerd i.s.m. Ruimte voor de Vecht en Waterschap Drents Overijsselse Delta.

Zaterdag 28 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur kunt u heerlijk op verhaal komen bij de Vecht.

Natuuractiviteitencentrum De Koppel, Vechtstraat 8, Hardenberg biedt deze middag tal van leuke activiteiten voor het hele gezin aan. De activiteiten zijn gericht op het beleven van de natuur.

Zondag 29 augustus tussen 15.00 en 18.00 uur kan er bij Erve Vechtdal, Larinkmars 4, Ommen, genoten worden van een uniek Koelinairconcert.

Zondag 29 augustus vanaf 15.00 uur kunt u komen genieten van een prachtig Landgoedconcert verzorgd door harpiste Mechteld Karlien de Jongh uit Wesepe.

Het concert vindt plaats in het Landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d, 7734 PB Vilsteren.

Bekijk onze agenda en kom genieten aan de Vecht!

Foto's 4
Festival De Vecht slaat haar vleugels uit! - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Festival De Vecht slaat haar vleugels uit! - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Festival De Vecht slaat haar vleugels uit!
Artikel delen: