Een nieuw rieten dak

Een nieuw rieten dak

LENTHE – DALFSEN –  Een voormalige boerderij aan de Doevelersteeg wordt weer voorzien van een nieuw rieten dak. Het is altijd weer een prachtig gezicht als zo’n dak weer klaar is. Dan ziet het er allemaal weer mooi strak uit.

Onderhoud rieten kap

Ongeacht de type constructie vraagt ieder rieten dak om regulier onderhoud. Zo is het belangrijk om mos en algen zo snel mogelijk te verwijderen. Ook schade door storm of stukjes riet dat is verwijderd door vogels dient u zo snel mogelijk te repareren. Dit kunt u zelf doen of door een gespecialiseerd bedrijf.

Ook zaken als drainage werken anders bij een rieten kap. Zo is het niet altijd mogelijk om overal dakgoten te plaatsen. In dat geval dient u de afvoer van regenwater anders op te vangen, bijvoorbeeld door grintstroken langs het huis te plaatsen.

Rieten dak verzekeren

Een veelgehoord nadeel van een rieten kap is dat deze duur zou zijn om te verzekeren. Gelukkig hoeft dit zeker niet het geval te zijn. Vooral modernere constructies met riet doen in kwaliteit en veiligheid bijna niet onder voor dakpannen, waardoor ook de verzekeringspremies nauwelijks hoger liggen.

Foto's 2
Een nieuw rieten dak
Artikel delen: