Dijkentocht fietsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Dijkentocht fietsen

HEINO – Op 12 september a.s. kan de jaarlijkse Dijkentocht weer gefietst worden. Dit keer fietsen we vanaf Heino oostwaarts naar en door prachtige natuurgebieden in Oost Salland.

NATUURGEBIEDEN IN OOST SALLAND
Dit keer gaat de lange route wat minder langs de watergangen van Salland. Echter, de wegen naar – en door de prachtige natuurgebieden maken dat meer dan goed. De kortere afstand van circa 38 km voert langs de bij velen onbekende Boksloot maar ook deze route is werkelijk prachtig. In het routeboekje dat bij de inschrijving wordt uitgereikt staat een leuke beschrijving van het kilometerslange prachtig in de natuur soms verscholen watertje.

WAAR, START, KOSTEN, ROUTES
Zet 12 september alvast in de agenda! Start en finish: Dorpshuus Heino (centrum); de kosten zijn 3,50 euro pp; Daarvoor ontvang je het routeboekje en een koffiemunt. Starten vanaf 9.00 uur ’s ochtends tot 11.30 uur. De lange route is circa 63 km en de kortere circa 38 km en voeren langs de bekende knooppunten. Er zijn voldoende aanlegmogelijkheden onderweg. Een lunchpakketje is te bestellen bij het Dorpshuus. Wel handig om dat vrijdag of zaterdagochtend ervoor nog even te regelen. Tel 0572-700212

Artikel delen: