Wat kun je doen op Terschelling?

Wat kun je doen op Terschelling?

Wil je graag een weekendje weg in eigen land? Het is dan sowieso een aanrader om een huisje met jacuzzi te huren zodat je echt heerlijk tot rust kunt komen. Natuurlijk zul je nog wel een locatie moeten bepalen. Ben je al eens op de Waddeneilanden geweest? Als dit niet het geval is dan zou je dit zeker een keer kunnen doen voor een paar daagjes. Een Ameland huisje huren is dan bijvoorbeeld een goede keuze. Toch zijn er ook veel toeristen die liever naar Terschelling gaan, onder meer vanwege de onderstaande uitjes die je op dit Waddeneiland kunt doen.

Wrakmuseum 

Het wrakmuseum is uniek in zijn soort! Het biedt een collectie met de nodige humor en aandacht tentoongesteld op een bijzondere locatie, wat ervoor zorgt dat het een aanrader is voor jong en oud. Ga alles van het wrakmuseum zien en ontdek wat er de afgelopen decennia uit zee en vanaf het strand is gevist, waarbij je hoe dan ook verrast zult zijn door een paar items die getoond worden.

GPS tour

Bij organisatiebureau Mooi Weer kun je een GPS tour op maat boeken: je bepaalt zelf hoe, hoe lang en wanneer je wilt gaan. Je krijgt een GPS, kaart en kompas. Onderweg beantwoord je vragen en kunnen er desgewenst extra activiteiten bijgeboekt worden, bijvoorbeeld boogschieten of vlotten bouwen. Door zo’n GPS tour te fietsen of te wandelen, kun je Terschelling op een goede en leuke manier verkennen.

Blokarten

De Waddeneilanden hebben de mooiste stranden ter wereld en je kunt ze op meerdere manieren verkennen, bijvoorbeeld met een blokart. Je kunt ervoor kiezen om op een kartbaan te gaan of een speciaal aangewezen deel van het strand te verkennen. Voor kleine kinderen is er de mogelijkheid om samen met een volwassene in een duokart te gaan. Dit uitje kan dan ook met het hele gezin gedaan worden, dus er hoeft niemand achter te blijven met de kids in je Terschelling huisje.

Iyengar yoga

Even ontspannen en toch een actief uurtje voor jezelf doorbrengen, dat kan bij Iyengar Yoga Terschelling. Yogalessen worden op verschillende dagen en op diverse tijdstippen gedurende het jaar gegeven, op alle niveaus. Daarnaast zijn er op de Waddeneilanden nog veel meer bijzondere yoga plekken te vinden.

Zeeaquarium

In het Waddengebied leven meer dan 10 duizend organismen per kubieke meter, voeg bijzondere vis- en vogelsoorten toe en je zult versteld staan ​​van dit aquarium & museum. Voor de allerkleinsten zijn er leuke speurtochten maar ook zonder kinderen is dit museum een ​​bezoek waard. Met name als het regent is het bezoeken van het Zeeaquarium echt een leuk uitje.

Kitesurfen

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is kitesurfen helemaal niet zo moeilijk of gevaarlijk, mits je de juiste begeleiding krijgt. Dat zit in Nederland gelukkig over het algemeen wel goed. Een goede begeleiding krijg je bijvoorbeeld bij Kitesurfschool Terschelling, wat zal zorgen voor een geweldige ervaring. Dit is te boeken vanaf 10 jaar en in overleg met stroming, getij en wind. Terschelling is niet voor niets een van de beste surfspots van Nederland, wat je ook bij het kitesurfen zult ervaren.

Wandelen met ezel

Het beeld van de ezel is niet al te best maar het zijn hele lieve, vriendelijke dieren. Nu vraag je je af waarom zou je er in godsnaam mee gaan wandelen? Om de simpele reden dat deze dieren een verrassend prettig gezelschap zijn. Ze dragen graag je kinderen en/of een heerlijke picknickmand, die je kunt bestellen. Bovendien kennen ze hier hele mooie routes en eet je je lunch op een bijzondere plek. Boek dit uitje bij Puur Terschelling!

Artikel delen: