Opruimacties in Dalfsen langs de Overijsselse Vecht

Opruimacties in Dalfsen langs de Overijsselse Vecht

DALFSEN – Verschillende verenigingen doen op zaterdag 25 september mee aan de opruimactie langs de Overijsselse Vecht. Vier sport- en cultuurverenigingen ruimen deze dag ieder 1 tot 2 kilometer rivieroever op in ruil voor een bedrag van € 100,- voor de clubkas!

Deze opruimactie is onderdeel van Schone Rivieren, een initiatief van IVN Natuureducatie, Stichting De Noordzee en Plastic Soup Foundation. Het doel: geen plastic afval meer via de rivieren naar zee. Naast de opruimacties loopt ook een grootschalig meerjarig afvalonderzoek met behulp van citizen science. Dat is dataverzameling door vrijwilligers voor wetenschappelijk onderzoek. De resultaten uit het onderzoek worden gebruikt om beleidsmakers en bedrijven aan te spreken om beleid aan te scherpen en lekkages te stoppen.

De opruimactie langs de Vecht wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel en ondersteund door de gemeente Dalfsen.

Resultaten opruimactiesNa het opruimen, delen de opruimers de resultaten van de opruimactie. Zo is achteraf duidelijk hoeveel opgeruimde zakken met afval er zijn en welke afvalbronnen er in het gebied zitten.  Door de landelijk verzamelde resultaten ontstaat er een goed beeld wat we samen bereiken!

Artikel delen: