Maak het uzelf en uw hond gemakkelijk met een paar tips

Maak het uzelf en uw hond gemakkelijk met een paar tips

Wanneer er besloten wordt om een hond aan te schaffen is dit een mooi moment. Vooral voor kinderen is dit iets om naar uit te kijken. Naast het uitlaten en brokjes geven komt er toch heel wat bij kijken als een hond in huis komt. Gaat u naar een cursus, zo ja welke, wat moet er worden aangeschaft, waar gaat de hond slapen en welke riem is het beste.  

Misschien wel het belangrijkste item en wat vaak als een van de eerste dingen wordt aangeschaft na het nemen van een hond is de halsband en de hondenriem. In openbare gelegenheden mag de hond niet los lopen, dus is een riem wel noodzakelijk. Niet elke hond is geschikt voor elke soort riem. Als u een puppy heeft gekocht, is een korte riem het meest praktisch. De pup is nog niet helemaal opgevoed en een korte riem kan zo duidelijkheid geven. Er zijn halsbanden en hondenriemen gemaakt van leer, nylon en touw. Ook zijn er zogeheten duoriemen, voor als u twee honden heeft. Tegenwoordig is er ook een speciaal hondenharnas. Dit harnas is ontwikkeld voor honden die enorm trekken. Dit kan een uitkomst zijn als wandelen te zwaar wordt. Dit in combinatie met een cursus door een professional kan ervoor zorgen dat uw hond tijdens het wandelen veel rustiger loopt, waarna hij voldaan in zijn bench in slaap valt.

De bench

De bench is een fijne plek voor uw hond. Dit is een metalen kooi waar de hond in kan. Het is niet zielig, zoals wel eens wordt gezegd, mits de bench goed gebruikt wordt. Als u al een hondenbench hebt gekocht in de puppytijd, kan de pup hier gemakkelijk aan wennen én wat ook belangrijk is, als u de pup in de bench doet heeft hij geen schijn van kans om alles kapot te kauwen als u even de deur uit bent. Zo wordt de bench een veilige plek voor de hond waarin hij zich kan terugtrekken als dat gewenst is. Het is dan ook beslist niet de bedoeling dat de bench een strafplek wordt voor de hond. Sluit de hond ook nooit te lang op. Daarnaast kan een bench gemakkelijk meegenomen worden in de auto naar vakantie. Zo heeft uw hond z’n veilige plek altijd bij zich.

Een buggy voor honden

Op vakantie en natuurlijk thuis kan het heerlijk zijn om naar buiten te gaan met uw hond. Zit een lange en avontuurlijke wandeling over de hei of door de bossen er niet (meer) in omdat uw hond wat ouder is geworden of vanwege andere lichamelijke kwalen, dan is de hondenbuggy de ideale oplossing. Er zijn verschillende soorten hiervan. Er zijn buggy’s voor de kleine én grote hond ontwikkeld. De luxere variant heeft luchtbanden om de extra schokken op te vangen. Wandelt u voornamelijk in de stad, dan is een buggy met kunststof banden ook al zeer geschikt. Natuurlijk is het nog wel belangrijk dat de hond niet alleen in de buggy zit, maar voldoende beweging krijgt.

Artikel delen: