Bewoners Stickerstraat: gemeente neemt ons niet serieus

Bewoners Stickerstraat: gemeente neemt ons niet serieus

DALFSEN – Een ruime meerderheid van de bewoners aan de even zijde van de Stickerstraat (nr. 2 t/m 20) voelt zich niet serieus genomen door de gemeente Dalfsen. Ze zijn teleurgesteld over hoe de gemeente omgaat met de overlast die de bomen in hun straat veroorzaken.

Zwarte elzen in de Stickerstraat zijn de boosdoeners. Die zorgen voor de nodige problemen zoals wortels die door de afvoerbuizen van de riolering groeien, glasvezel die door de wortels niet aan de voorzijde kan worden aangelegd en scheef liggende tegels die gevaarlijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Maar ook volle en kapotte dakgoten, groene aanslag op de gevels en dakpannen die vergaan door mosgroen. De elzen trekken ook nog eens veel vocht uit de grond waardoor planten in de voortuinen doodgaan. 

De meeste bewoners willen dat de elzen worden gekapt en vervangen door andere bomen. De gemeente denkt daar anders over. De bomen zijn volgens de gemeente niet ziek en de toegevoegde waarde van de zwarte elzen is groter dan de overlast die ze veroorzaken en kappen is niet aan de orde.

Hier zijn de bewoners het niet mee eens. Daarom hebben ze de leden van de gemeenteraad uitgenodigd om de situatie te komen bekijken en de ervaringen van de bewoners aan te horen. De buurt geeft daarbij aan dat de Stickerstraat een groene straat moet blijven. ‘We zijn ervan overtuigd dat we door samen in overleg te gaan over de inrichting van de straat, dit voor de hele buurt een verbetering zal zijn’, aldus de brief aan de raadsleden. Het gaat bewoners ook om verkeersremmende maatregelen, optimaliseren riolering en loskloppen regenwater.

Artikel delen: