Sporten met een beperking

Sporten met een beperking

Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat je lichamelijk én geestelijk gezond blijft. Mensen met een verstandelijke- of lichamelijke handicap bewegen te weinig. Dat weten we uit wetenschappelijk onderzoek. Bewegen is voor hen niet vanzelfsprekend.

Dat komt onder meer omdat ze voor beweging vaak afhankelijk zijn van anderen. Ook zijn reguliere activiteiten soms niet geschikt voor deze doelgroep.

Lieneke zet zich in voor mensen met een handicap, zodat iedereen kan genieten van sport. Want we winnen veel met sport.

Sport is passie; sport is verbroedering; sport is gezond. Sport haalt het beste in mensen naar boven, zorgt voor vriendschap en voor respect.

Daarom maakt Helios het mogelijk iedereen in aanraking te brengen met sport en hoopt daarmee dat sporten met een beperking meer vanzelfsprekend kan worden.

Lienke heeft ervaring met het begeleiden van mensen met een handicap, haar overtuiging is dat begeleiding niet hoeft volgens ‘het boekje’ maar de klik tussen de deelnemers en de begeleiding moet er zijn, “dan kom je veel verder.”

Wil jij jezelf uitdagen, je trots voelen, samen spelen, in beweging blijven, meedoen en jezelf overwinnen door te sporten?

Doe dan mee op dinsdag om 18:00 uur

Je bent van harte welkom om geheel vrijblijvend een les mee te doen met Lieneke om te kijken of het wat voor je is.

Begeleiding is ook welkom en mag ook mee doen.w

Voor vragen en opgave mail met Lieneke : L.schenk@heliosnieuwleusen.nl

Artikel delen: