Samen onderweg naar duurzame warmte in Dalfsen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Samen onderweg naar duurzame warmte in Dalfsen

DALFSEN – Vooral veel en goed communiceren met inwoners. Deze duidelijke boodschap heeft de raadscommissie Dalfsen maandagavond meegegeven aan wethouder André Schuurman bij de bespreking van de Transitievisie Warmte.

In deze visie staan de stappen die de gemeente gaat zetten voor het duurzaam verwarmen van alle ongeveer 15.500 woningen en gebouwen in Dalfsen. Landelijke afspraak is dat de gebouwde omgeving in 2050 niet meer wordt verwarmd met aardgas.  

De gemeente zet in op twee sporen. Bij het eerste spoor doet Dalfsen onderzoek naar de mogelijkheden van een warmtenet voor de buurten Centrum dorp Dalfsen en Polhaar. Het is daarbij de bedoeling de restwarmte van de rioolwaterzuivering, eventueel in combinatie met de Vecht, te benutten. De resultaten van deze verkenning zijn volgens wethouder Schuurman eind 2022 beschikbaar.

Het tweede spoor dat de gemeente volgt is het zo goed mogelijk faciliteren van bewoners die op voor hen natuurlijke momenten hun woning willen verduurzamen. Bijvoorbeeld bij een verbouwing, verhuizing of als de CV-ketel aan vervanging toe is. Het is volgens raadsleden belangrijk daarbij ook de plaatselijke installatiebedrijven actief te betrekken.

Artikel delen: