Landelijk wonen in Overijssel

Landelijk wonen in Overijssel

Heerlijk wandelen langs kabbelende riviertjes en genieten van de ruimte en rust om je heen. Landelijk wonen in Overijssel is een voorrecht! Veel natuur maar ook altijd een gezellige Hanzestad in de buurt om de drukte op te zoeken.

Je kunt hier wonen in een monumentale boerderij met knusse gekleurde luiken voor de ramen. En genieten van een wijds uitzicht over de landerijen. In de boerderijen in Overijssel kun je met gemak een praktijk aan huis beginnen. Maar ook een mantelzorgwoning creëren behoort vaak tot de opties.

Ben je een dierenliefhebber en lijkt het je leuk je eigen ‘kippenvolkje’ op je boerenerf rond te  zien scharrelen? Daar is meer dan genoeg ruimte voor bij de landelijk gelegen woningen in Overijssel.

Paardenliefhebbers kunnen genieten van 500 gemarkeerde paardrijroutes.  Bijvoorbeeld op de Sallandse Heuvelrug,waar je op de rug van je paard kunt rijden door een afwisselende omgeving van eindeloze heidevelden afgewisseld met bossen. Nieuwsgierig naar ons aanbod in paardenobjecten?

Voordelen van landelijk wonen

Wonen in het ‘groen’ of dichtbij de natuur, veel mensen willen het! Bewezen is; dat ruimte om je heen goed voor je is. Zo ontstress je, kom je meer in beweging en bevordert het een gezonde ontwikkeling van kinderen. Alle voordelen van wonen dichtbij de natuur vind je in dit artikel; ‘Groen moet, groen is goed’.

Vrijstaande woning zoeken?

Ga eens toeren door het landelijk gebied in Overijssel waarvan je denkt; hier wil ik wel wonen! Kijk naar de woningen in het gebied. Spreekt een vrijstaande woning of boerderij je aan? Schrijf het op. En stap dan eens uit als je onderweg bent. Stop bijvoorbeeld even in een dorpje en loop daar eens een lokale bakkerij of slager  binnen. Super leuk en belangrijk in je zoektocht, je ontdekt dan de sfeer die er in een dorp is.

Ben je na het toeren nog steeds enthousiast? Of ga je er nog een dagje op uit? Zorg dat je een goed beeld krijgt van je woonwensen.. Gaandeweg je ontdekkingstocht, krijgt  jouw ‘landelijk wonen droom’  vorm en maak je keuzes. Jouw moment om contact op te nemen met de specialistische makelaars van Buitenstate.

Wil je graag wonen en leven op het platteland van Overijssel ? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Is je zoekgebied bijvoorbeeld heel groot? En wil je graag elk nieuw droomhuis in je mailbox krijgen, het liefst voordat dit huis op Funda komt? Maak dan samen met ons een Buitenstate Woonprofiel aan.

Boerderij kopen of vrijstaande woning kopen?

Soms kunnen weerbarstige wet – en regelgeving voor bestemmings-, streek- en/of reconstructieplannen, je droom voor het kopen van die ene geweldige boerderij of vrijstaande woning flink vertragen, of in de weg staan. De expertise en het netwerk van een Buitenstate makelaar komt dan goed van pas! Zo voorkom je vervelende verrassingen en kijk je samen met de makelaar naar de mogelijkheden. Een Buitenstate makelaar maakt je ‘landelijk wonen droom’ waar! Of dat nu in een boerderij, vrijstaande woning of een luxe woonboerderij is. Lees hier de ervaringen van Klaas en Anneke, die hun ‘landelijk wonen droom’  in een Buitenstate waar maakten met behulp van een Buitenstate makelaar.

Ben je enthousiast en wil je meer weten?

Kom in contact met onze makelaars. Zij maken graag samen jou een persoonlijk uitgebreid woonprofiel en begeleiden je in je zoektocht naar die ene perfecte plek. Boerderij of vrijstaande woning kopen en nieuwsgierig wat er nu te koop staat? Van Zeeland tot Drenthe. Buitenstate heeft landelijke woningen te koop in heel Nederland.

Maak je ‘landelijk wonen droom’ waar met Buitenstate

Artikel delen: