Kijk eens verder dan het Vechtdal en bezoek een ander continent

Kijk eens verder dan het Vechtdal en bezoek een ander continent

Ben je helemaal gek van fotograferen en vliegen met je drone dan is het Vechtdal natuurlijk een prachtige omgeving. Tussen Ommen en Dalfsen kun je vanuit de lucht mooie foto´s van de Vecht en omgeving maken. Nu het minder goed weer is enen het vaak regent kun je helaas als dronebezitter minder vlieguren maken. Toch zijn er ook in het buitenland volop mogelijkheden om de omgeving vanuit de lucht te verkennen.

Wil je op je vakantie je drone meenemen let dan wel op de daar geldende regels. Hoewel er in Europa sinds 1 januari 2021 algemeen geldende regels van kracht zijn, kunnen die per land nog steeds afwijkend zijn. Zo mag  je in Nederland met de kerstdagen niet bij nacht over een mooi verlichte kerstmarkt gaan vliegen. Veel inwoners van Dalfsen en omgeving zullen trouwens hun kerst thuis gaan vieren. Veel kerstmarkten zijn inmiddels afgelast en ook de mis tijdens de kerstnacht gaat in alle Nederlandse katholieke kerken niet door.

Toch hopen we volgend jaar weer volop naar het buitenland op vakantie te kunnen gaan. Juist deze tijd is het ideaal om je daarop te gaan oriënteren. Als dronevlieger kun je bijvoorbeeld geweldig goed vliegen op de Azoren. De zee, het prachtige berglandschap en de natuur zullen gegarandeerd prachtige plaatjes en filmshots opleveren. Natuurlijk zijn er ook andere continenten waar je kunt vliegen, maar daarvoor geldt ook dat er soms strenge regels en wetten zijn. Ben je in overtreding dan kun je een flinke boete of gevangenisstraf krijgen. Ben je meer het type dat in de historie duikt of geniet van culinaire hoogstandjes dan is er op deze aardbol ook genoeg te beleven.

Azië

Het maken van plannen kan ook een opwindende bezigheid zijn. Je kunt je hierbij laten helpen door google en internet, maar je kunt ook gericht zoeken en meteen naar een bestemming als Hiroshima gaan. Dit is misschien niet het eerste waar je aan gedacht hebt, maar zeker meer dan de moeite waard om naartoe te gaan. Bijna iedereen kent Hiroshima vanwege de atoombom die mede een einde aan de Tweede Wereldoorlog maakte. Het is indrukwekkend om op de plekken te lopen en de verhalen te horen die Hiroshima op de wereldkaart gezet hebben. Toch is er meer te zien en te proeven in deze grote stad met z’n 1,2 miljoen inwoners.

Wereldwonderen

In Azië zijn plekken die in het rijtje van de zeven wereldwonderen staan. Zo is China een land met de overbekende Chinese muur. Dit landmark is vanuit de ruimte te zien. De lange of grote muur staat sinds 1987 of de werelderfgoedlijst van Unesco. Op die lijst staat ook de Taj Mahal. Wie een langere reis door het oosterse continent in gedachten heeft kan daar meteen een bezoek aan India aan vast plakken waar dit imposante bouwwerk staat.

Voorlopig is het waarschijnlijk nog wachten totdat de droomreis naar al die prachtige plekken ondernomen kan worden. Genoeg tijd om je op deze winter op deze unieke wereldreis voor te bereiden.

Artikel delen: