Geen massaal lockdownprotest in Dalfsen - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Geen massaal lockdownprotest in Dalfsen

DALFSEN – De situatie is schrijnend, veel ondernemers trekken het niet meer. In Raalte heeft het bestuur van het Raalter Ondernemers Verbond (RVO) haar leden opgeroepen om zaterdag 15 januari tussen 10.00 en 17.00 uur de deuren te openen uit protest.

Daarentegen zijn uit Dalfsen weinig protestgeluiden te horen. Ondernemend Dalfsen zal hier ook niet in faciliteren. Op Facebook is te lezen dat Lindenburg zijn winkel opent. ‘Na drie weken van onbetaald verlof openen wij aanstaande zaterdag onze deuren en gaan met nieuw elan aan de slag! Iedereen is van harte welkom!’, aldus Cees Lindenburg.

Wethouder André Schuurman  begrijpt heel goed wat er speelt in het dorp en weet dat de situatie schrijnend is. Hij heeft al diverse malen gesproken met ondernemers. Zij vertellen dan huilend dat de koek op is en dat het wat hun betreft zo niet langer kan. Hij begrijpt dat volkomen en hoopt de komende dagen op meer steun. Zo zijn er verschillende ontwikkelingen gaande over deze lockdown.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vergadert morgen over deze kwestie en de provincie Overijssel en Drenthe willen van de lockdown af. Het is te hopen dat met deze gezamenlijke geluiden naar Den Haag de lockdown opgeheven kan worden. Iedereen wenst het nieuwe kabinet veel wijsheid toe!

Koop lokaal dit kan via het online winkelplein op www.beleefdalfsen.nl

Artikel delen: