Heino krijgt in de toekomst mogelijk ook een eigen brouwerij - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Heino krijgt in de toekomst mogelijk ook een eigen brouwerij

HEINO – Heino krijgt in de toekomst mogelijk ook een eigen bierbrouwerij. Er wordt nu al volop bier gemaakt op een andere locatie. Om dat het heel dicht in de buurt is van Dalfsen(Net), willen we er wel heel graag iets meer van weten. Dank voor je aandacht. Dat klopt, sinds 2020 zijn wij in Heino ons bedrijf gestart.

Graag stellen wij onszelf via deze weg voor: wij zijn Marjolein Lievense en Marcel van der Spoel en samen zijn we eigenaren en brouwers van Brouwerij De Rode Draad.

Twee levens, onafhankelijk van elkaar, van tijd en van plaats….en een onzichtbare verbintenis, die al bestond vanaf het begin. De rode draad. Een Aziatische legende?

Marjolein en Marcel vonden elkaar na jaren, maar wisten dat de rode draad er altijd al was. Samen deelden ze passies, vonden de liefde en ontdekten een nieuwe manier om uiting te geven aan de diepe verbondenheid: het brouwen van de mooiste bieren!

Brouwerij De Rode Draad is ontstaan uit de gezamenlijke liefde voor speciaalbieren en onze behoefte om hier zelf ambachtelijk en creatief uiting aan te geven middels het brouwen van mooie speciaalbieren. Waar het begon als een gezamenlijke hobby in 2018, hebben we in 2020 het besluit genomen om hier een lokaal gericht bedrijf van te maken. In maart 2020 is ons eerste speciaalbier Amarum, een frisse en toegankelijke IPA, op de markt gekomen. in de zomer van 2020 hebben we ons tweede bier Fatum, een licht blond, aan ons assortiment toegevoegd. Daarnaast verwachten we ons derde bier, een krachtige tripel zonder poespas, in januari van het dit jaar.

Brouwerij De Rode Draad is nu nog een zogenaamde brouwerij-huurder. Dat betekent dat we onze bier-recepturen in eigen beheer ontwikkelen en deze vervolgens d.m.v. het huren van capaciteit laten brouwen bij bestaande, commerciële brouwerijen. Deze bieren komen daarna onder ons merk op de markt.

De ultieme toekomstdroom voor ons is om onze bieren op termijn in een eigen brouwerij te kunnen brouwen. We hopen dit door groei te kunnen realiseren.

Marjolein en Marcel

www.facebook.com/Brouwerijderodedraad
www.derodedraad.nl

Artikel delen: