Dalfser horeca vond het best fijn om zaterdag even open te kunnen

Dalfser horeca vond het best fijn om zaterdag even open te kunnen

DALFSEN – Enkele horecabedrijven hebben hun kans met beide handen aangepakt om zaterdag even open te kunnen. Gasten vonden het weer fijn om naar binnen te kunnen en de ondernemers genoten ook weer zichtbaar om eindelijk hun gasten weer binnen te mogen hebben.

Die To Go is altijd een leuk alternatief geweest en ook wel gezellig, in ieder geval beter dan helemaal niets. Vrijdagavond rond 22.00 uur kwam via twitter het bericht: Morgen handhaven we ook met de menselijke maat in de gemeente Dalfsen, aldus een twitterbericht van de burgemeester van Dalfsen. Horeca-ondernemers die de deuren morgen gedurende enkele uren op verantwoorde wijze open doen, krijgen daar de ruimte voor. Het was wel kort dag, maar zaterdag was er van 12.00 tot 17.00 uur in ieder geval de mogelijk gasten binnen te ontvangen. Dat is al een heel mooi gebaar. Voor Anita Roepel van het Hof van Dalfsen kwam het bericht iets te laat, daardoor waren wat laat met aanmelden. We hopen op een echte opening na 25 januari!

Bij Het Boskamp kwamen verschillende mensen zelfs helemaal lopend vanuit Dalfsen, maar zelfs een echtpaar, zomergasten van de camping,  uit het westen  van het land (Badhoevedorp) die op weg waren naar de kaasboerderij Heileuver lazen onderweg op twitter dat ze daar binnen konden eten, die hebben daar gretig gebruik van gemaakt. Ook mensen van de gemeente kwamen nog even belangstellend op bezoek, niet om vervelend te doen, maar gewoon even voor een praatje, belangstelling tonen  hoe het ging.

De heer Moes Hartmankok van de Fabriek: Ik heb een heel goed gevoel over de tijdelijke opening. Gasten waren zeer positief en de sfeer was bijzonder ontspannen.

Ook vond iedereen dat het op deze manier, codes controle en voldoende afstand, prima geregeld was. Dit smaakt allemaal naar meer.

Zeer vervelend vond hij de afsluiting van deze positieve dag met de ongeregeldheden bij het gemeentehuis. Daar kreeg hij wel een nare smaak van.

Begrip voor iedereen die getroffen wordt door de Corona epidemie en dat men zich wil laten horen ook prima maar niet op deze manier, in zo’n kleine gemeenschap als Dalfsen. Dit had veel beter gekund en ik vind het Dalfsen onwaardig, aldus Moes.

Artikel delen: