Vragen over onveilige oversteek Van Bruggenplein – Prinsenstraat

Vragen over onveilige oversteek Van Bruggenplein – Prinsenstraat

DALFSEN – Tijdens de vragenronde voor raadsleden heeft Dick van Gelder (ChristenUnie) maandagavond aandacht gevraagd voor de verkeerssituatie naast het Burgemeester van Bruggenplein en de oversteek naar de Prinsenstraat.

Er is volgens hem sprake van een onverzichtelijke situatie voor mensen die willen oversteken via de niet gekleurde smalle middendrempel. Ook de stoep is moeilijk zichtbaar te onderscheiden van de steeds drukker wordende weg. ‘De situatie griezelt ons wel eens toe. Het is bijna wachten op ongelukken’, aldus Van Gelder.

Wethouder Ruud van Leeuwen gaf aan dat de situatie bij de gemeente bekend is en dat de problemen voor een deel worden veroorzaakt door fout geparkeerde auto’s en vrachtwagens. Er zijn al paaltjes geplaatst om dit te voorkomen.

Tot nu toe zijn er, ook door de lage rijsnelheid, geen geregistreerde ongevallen gebeurd maar het gevoel van onveiligheid is wel herkenbaar. De afdeling verkeer van de gemeente is al aan het bekijken of de zichtbaarheid van de overrijdbare middenberm met een andere kleur van een deel van de bestrating kan worden verbeterd. Ook een gedeeltelijke verlaging van de middenberm kan misschien helpen bij het veiliger maken van de situatie.

Een oplossing voor de lange termijn is volgens Van Leeuwen pas aan de orde bij de uitvoering van het Centrumplan voor de kern Dalfsen.

Artikel delen: