Aanhouding mannen die nog “moeten zitten”

Aanhouding mannen die nog “moeten zitten”

STAPHORST – DRIEBERGEN – Politie houdt twee mannen aan die samen nog 1564 dagen moeten ‘zitten’. De politie heeft maandag 24 januari op de A28 bij Staphorst en op de N207 bij Leimuiderbrug iemand aangehouden die nog een vrijheidsstraf moet uitzitten. Op de A28 ging het om een 24-jarige man uit Ede. Hij had nog 710 dagen hechtenis open staan.

Op de N207 ging het om een 33-jarige man uit Leimuiden. Hij mag nog 854 dagen in de gevangenis doorbrengen. Agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid controleerden op de A28 bij Staphorst een personenauto. De 24-jarige bestuurder bleek nog een vonnis open te hebben staan. Hij is in 2019 veroordeeld tot 912 dagen hechtenis voor het voorbereiden van een plofkraak. Na aftrek van de tijd die hij in voorlopige hechtenis doorbracht, moet hij nu nog 710 dagen in de gevangenis doorbrengen.

Drugsdelict
Op N207 ter hoogte van Leimuiderbrug controleerde een ander surveillanceduo van de Dienst Infrastructuur een bestelbus. De 33-jarige bestuurder van deze bus had nog een gevangenisstraf van 854 dagen open staan. Deze man was in december 2021 veroordeeld voor een vrijheidsstraf van 1095 dagen voor een drugsdelict. Na aftrek van voorarrest bleven daar nog 854 dagen over.

Penitentiaire inrichting
Beide aangehouden personen zijn overgebracht naar een politielocatie waar de Dienst Vervoer & Ondersteuning van het ministerie van Justitie en Veiligheid en ophaalt en overbrengt naar een penitentiaire inrichting.

Artikel delen: