Kledinginzameling nu door Noggus & Noggus - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Kledinginzameling nu door Noggus & Noggus

DALFSEN – Sinds dit jaar is de inzameling van kleding, maar ook van schoenen, textiel en knuffels – in Dalfsen ondergebracht bij Noggus & Noggus.

Op drie plekken in Dalfsen-dorp zijn daarvoor nieuwe containers geplaatst; namelijk op de parkeerplaatsen van sportpark Gerner, naast de r.k. kerk en bij de Lidl. Ook in Hoonhorst en Lemelerveld zijn inzamelpunten. Op deze containers staat duidelijk aangegeven wat er allemaal verzameld wordt.

Alle inzamelcontainers worden minimaal twee keer per week geleegd en dat zal wellicht betekenen dat er geen sprake meer zal zijn van overvolle containers.

De ingezamelde kleding etc. wordt vervoerd naar een gezamenlijk sorteerpunt van Noggus & Noggus en Kringloop Zwolle (“textielstraat”) in Zwolle. Daar worden alle spullen op bruikbaarheid geselecteerd.

Goede kleding/spullen worden verkocht in de winkel van Noggus & Noggus aan de Singel 19 in Dalfsen of in een van de andere vier winkels (Hasselt, Ommen, Staphorst, Zwolle).

Voor de verkoop afgekeurde producten worden allemaal op de een of andere manier hergebruikt en dat betekent dat er van het ingezamelde niets verloren gaat.

Foto's 2
Kledinginzameling nu door Noggus & Noggus - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: