Marie Kievitsboschwandeling

Marie Kievitsboschwandeling

STERREBOS – Nu het weer kan is er op weer een Marie Kievitsbosch wandeling onder leiding van natuurgids. Het is al bijna een traditie geworden rond de verjaardag van Marie Kievitsbosch. (Maar wel elke keer een andere route). Wie was dat ook al weer die Marie? Lees dat hier onderaan.

Alles gaat volgens de regels en zullen de Coronavoorschriften gehandhaafd worden. Wel gaan we het aantal deelnemers in de eerste wandeling beperken.

De route is ruim 4,5 km en gaat langs den Aalshorst en het Engelsewerk. Het bos is plaatselijk nat doch paden goed begaanbaar. Wel advies dichte schoenen of laarzen. Niet geschikt voor wandelwagens. De weersberichten voor zondag zijn zeer gunstig

Marie Kievitsbosch

Ook dit jaar is er weer een Marie Kievitsbosch wandeltocht, , in de buurt van de dag dat de echte Marie Kievitsbosch altijd jarig was. Marie Kievitsbosch heeft bijna haar hele werkzame leven hier in het Sterrebos doorgebracht. Ze heeft daar maar liefst 13 kinderen grootgebracht en was eigenlijk ook de hulpmotor bij het oprichten van de camping aldaar.

Heel wat werk heeft ze daar verzet. Dat begon elke ochtend al met zo’n 40 pannenkoeken bakken als ontbijt voor haar gezin en ik weet niet hoeveel sneetjes brood er werden gesmeerd. Vervolgens moesten de toiletgebouwen schoon en ook de kantine, waar ze later die dag hielp met koken en de afwas doen. O ja, tussen door moest ook het warm eten voor 15 personen elke dag klaar. Zelfs was er nog tijd voor sokken stoppen en breien en een groentetuin te onderhouden. Zo rond haar verjaardag hebben we er een traditie van gemaakt om een wandeltocht naar haar te noemen.

Vanwege te weinig animo wordt deze wandeling uitgesteld naar een later moment. Vermoedelijk zijn er nog te veel corona besmettingen, helaas.

Artikel delen: