Blik op Dalfsen: er valt wat te kiezen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Blik op Dalfsen: er valt wat te kiezen

DALFSEN – Zes politieke partijen strijden de komende weken in Dalfsen om de 21 raadszetels. De gezamenlijke verkiezingscampagne is een week geleden begonnen met het onthullen van het verkiezingsbord bij het gemeentehuis. Burgemeester Erica van Lente riep de inwoners op te gaan stemmen want er valt, als je de verschillen uitvergroot, volgens haar wat te kiezen in Dalfsen.

Na de gezamenlijke aftrap was er koffie met gebak in het gemeentehuis. Gezelligheid, helemaal in de stijl die past bij de bestuurscultuur van Dalfsen. Maar dan in eens stookt D66 deze week het vuurtje op. De kleinste partij wil een verkiezingsdebat organiseren in theater De Stoomfabriek. Gemeentebelangen, de grootste partij met negen raadszetels, houdt de boot af. 

Zo’n debat heeft volgens Jos Ramaker niet zoveel zin. Er komen alleen maar mensen op af die al betrokken zijn bij de lokale politiek. Zeg maar uit de eigen achterbannen. De meerwaarde is volgens de raadsnestor ‘Geen’, zo is te lezen in De Stentor. Hij vreest ook nog eens dat er in de beelden wordt geknipt als er opnames worden gemaakt die op YouTube komen, terwijl dat volgens de organisatoren helemaal niet de bedoeling is.

Ook op sociale media bemoeien allerlei betrokken inwoners zich ermee. Gemeentebelangen wordt van alle kanten uitgedaagd om te debatteren. 

Maar waar moet het debat dan over gaan. Er komen allerlei onderwerpen langs. Prioriteit geven aan de bibliotheken of zijn stoeptegels en plantenbakken belangrijker, inwonerbetrokkenheid: vinklijstparticipatie of  initiatief/inbreng van onderop, heeft de gemeente drie of vijf gelijkwaardige kernen en wordt Ankum een wijk van de kern Dalfsen als er toch in Dalfsen West wordt gebouwd ?

Het debat kan natuurlijk ook gaan over wel/geen tunnel bij de Rondweg/Koesteeg, meer bouwen voor starters en minder kavels voor vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers en ga zo maar door. 

Kortom er valt in Dalfsen wat te debatteren en daarna te kiezen op 16 maart.

Nu maar hopen dat de grootste partij ook haar gezicht laat zien.

Oprechte Dalfsenaar

Artikel delen: