Nieuwe verlichting in Dalfser klimaatwinkelstraat - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuwe verlichting in Dalfser klimaatwinkelstraat

DALFSEN – Bij de uitvoering van het plan voor de klimaatwinkelstraat Prinsenstraat – Kerkplein past de gemeente ook de straatverlichting aan. Er komen nieuwe lantaarnpalen, die er net zo uitzien als de lichtmasten in het Waterfront. Ook is er een plan gemaakt voor het aanlichten van de Grote kerk met duurzame led-verlichting. 

Tot die tijd is het genieten geblazen van de kunstig aangeklede lantaarnpalen. Op initiatief van Willeke van de Craats en in samenwerking met Kunst om Dalfsen, leefden verschillende kunstenaars zich in de zomer van 2021 uit op de huidige lantaarnpalen. Het werden prachtige kunstwerken. 

Gemeentelijk projectleider Wietze van der Ploeg is enthousiast: ‘Je ziet hoeveel creativiteit er in Dalfsen is. Bij ondernemers, bewoners en kunstenaars. Tot het moment dat de nieuwe lantaarnpalen komen, is het genieten van deze prachtige, tijdelijke oplossing. Een lichtarchitect werkt op basis van de Lichtvisie, die een aantal jaren geleden door de gemeenteraad is vastgesteld, nu concreet uit voor de Klimaatwinkelstraat. Die lichtvisie borduurt voort op de keuzes die gemaakt zijn voor het Waterfront. De lichtarchitect kijkt ook naar het plaatsen van meer groen aan de nieuwe lantaarns. Alles om van het centrum een aantrekkelijk en veilig verblijfsgebied te maken’.

Artikel delen: