PvdA-lijsttrekker Leander Broere ziet ruimte voor nieuwe coalitie - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

PvdA-lijsttrekker Leander Broere ziet ruimte voor nieuwe coalitie

DALFSEN – Lijsttrekker Leander Broere van de PvdA reageert hieronder op de verkiezingsuitslag. De PvdA boekte een bescheiden winst en gaat door met twee raadsleden.

Beste Dalfsenaren,

Veel van u hebben ons wederom het vertrouwen gegeven! Dank daarvoor. Een bescheiden winst van een kleine procentpunt zorgt ervoor dat onze tweede zetel nu een volle zetel geworden is. Ook gezien de lagere opkomst een mooie prestatie. Liever waren we natuurlijk doorgegroeid naar een derde zetel maar dit bleek voor nu een te grote stap.

Verder is er weinig verandert in Dalfsen. Iets dat ik zelf wel bijzonder vind gezien de (voor sommigen) onrustige aanloop naar deze verkiezingen. Onze felicitaties gaan uit naar het CDA die een knappe winst boeken. Een mooie campagne en een sterke kandidatenlijst van het CDA heeft tot deze kleine verschuiving geleid. Een verschuiving die wellicht ruimte biedt voor een nieuwe coalitie.

Als PvdA staan we klaar om wanneer gewenst een bijdrage te leveren aan een coalitie. De komende weken zal blijken welke kant de coalitievorming in Dalfsen op zal gaan. Vast staat dat wij als team PvdA ons weer vier jaar in gaan zetten voor een sociaal Dalfsen! Dank aan alle vrijwilligers die onder moeilijke omstandigheden (Corona, Oekraïne) onze vrolijke campagne vorm hebben gegeven.

Leander Broere.

Artikel delen: