VVD-lijsttrekker Gerrit Jan Veldhuis baalt van verkiezingsuitslag - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

VVD-lijsttrekker Gerrit Jan Veldhuis baalt van verkiezingsuitslag

DALFSEN – Gerrit Jan Veldhuis, lijsttrekker van VVD Dalfsen, baalt van de verkiezingsuitslag voor de gemeenteraad. De VVD blijft met een zetel in de raad van Dalfsen.

De reactie van Gerrit Jan Veldhuis: ‘Aan de ene kant baal ik dat we veel stemmen verloren hebben. Niet alleen in Dalfsen, maar overal. Dat betekent dat we last hebben van dingen die landelijk spelen. Bijvoorbeeld de toeslagenaffaire, maar ik denk vooral het loskoppelen van de AOW aan het minimumloon. De VVD Dalfsen heeft veel kiezers die 55 jaar of ouder zijn. We hebben de afgelopen periode gemerkt dat ze hiervoor de VVD (landelijk) verantwoordelijk houden. Aan de andere kant moet je de uitslag ook positief bekijken. Ik zie dat de VVD overal in het land zetels heeft verloren. Dan doen we het nog goed door gelijk te zijn gebleven.

Ik had gehoopt met twee zetels in de Raad te komen. Dan kan je het raadswerk beter verdelen. Helaas is dat niet gelukt. Positief is wel dat we een aantal enthousiaste jonge mensen aan ons hebben weten te binden. Die gaan we de komende vier jaar klaar stomen voor het raadswerk, zodat we over vier jaar wel twee zetels hebben’.

Artikel delen: