De Vries (PvdA), Diepman (CDA) en Holterman (GB) met voorkeursstemmen in raad Dalfsen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

De Vries (PvdA), Diepman (CDA) en Holterman (GB) met voorkeursstemmen in raad Dalfsen

DALFSEN – Met 368 voorkeursstemmen is oud raadslid en voormalig wethouder Ton de Vries (73) uit Nieuwleusen rechtstreeks gekozen tot raadslid van Dalfsen. De nummer vier op de kandidatenlijst van de PvdA gaat de tweede raadszetel innemen namens deze partij. Dit gaat ten koste van Stienus Melis, die 66 stemmen kreeg.

Bij het CDA komt Luc Diepman uit Hoonhorst namens het CDA met 214 voorkeursstemmen in de Dalfser gemeenteraad. Hij stond als achtste op de kandidatenlijst. Diepman passeert Miriam Veldkamp, de nummer vier van het CDA. 

Bij Gemeentebelangen is Mariëtte Holterman uit Nieuwleusen al zeker van het raadslidmaatschap. Zij was de tiende kandidaat op de lijst van Gemeentebelangen maar kreeg 224 voorkeursstemmen. Dat is meer dan Gerard Jutten, Jolande Upper en Wim Pessink die nu ook al namens Gemeentebelangen in de raad zitten. Dit drietal gaat de wachtkamer in. Dat heeft te maken met de vorming van het nieuwe college van burgemeester en wethouders. Als André Schuurman terugkeert als wethouder komt er een plekje vrij. Dit gebeurt ook als een ander al gekozen Gemeentebelangen-raadslid de tweede wethouder wordt namens Gemeentebelangen. Daarnaast speelt nog de afloop van de kwestie Jos Ramaker. Ramaker heeft zijn taken tijdelijk neergelegd. Hij wacht de uitspraak in het hoger beroep over een geschil met zijn werkgever af. 

Artikel delen: