Afsluiting N377 Nieuwleusen-Balkbrug

Afsluiting N377 Nieuwleusen-Balkbrug

NIEUWLEUSEN – Van 28 maart tot en met 15 april 2022 wordt de hoofdrijbaan van de N377 in Nieuwleusen en het deel tussen Nieuwleusen en Balkbrug drie weken afgesloten. In die periode wordt op verschillende locaties aan en rond de weg gewerkt.

De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • De N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug wordt opnieuw ingericht.
  • Aan beide zijden van de N377 in Nieuwleusen komen parallelwegen.
  • Bij de Burgemeester Backxlaan en Evenboersweg komen Largas-rotondes, dit is een combinatie tussen een rotonde en voorrangskruispunt.
  • Tussen Nieuwleusen en Balkbrug komen fietsoversteken met middengeleiders, op de locaties waar nu oversteken zijn voor gemotoriseerd verkeer. Ter hoogte van Sluis IV wordt een rotonde gerealiseerd, waar gemotoriseerd verkeer de N377 op kan en kan oversteken naar de andere parallelweg.
  • Er wordt een nieuwe laag (geluid reducerend) asfalt aangelegd.
  • De weginrichting in de kern Nieuwleusen wordt aangepast naar een 50 km/uur weg.
  • De weginrichting tussen Nieuwleusen en Balkbrug wordt aangepast naar een 80 km/uur weg.

Bereikbaarheid
De drieweekse afsluiting heeft invloed op de bereikbaarheid van het gebied. Via onder andere de BouwApp en Facebook wordt de omgeving op de hoogte gehouden van omleidingsroutes en andere ontwikkelingen. Meer informatie over omleidingsroutes is te vinden via vechtdalverbinding.nl

Vechtdal Verbinding
De werkzaamheden aan de N377 zijn onderdeel van het project Vechtdal Verbinding. Dagelijks rijden er veel (vracht)auto’s vanuit het oosten van Overijssel via de N340, N48 en N377 naar Zwolle, Ommen, Hardenberg en omgekeerd. Deze wegen zijn vooral in de spits erg druk. Hierdoor vermindert de doorstroming en loopt het verkeer vast. Om het verkeer ook op de lange termijn veilig en vlotter te kunnen laten doorrijden, heeft provincie Overijssel besloten deze wegen aan te passen.

Artikel delen: