Gaat politiek Dalfsen voor vier wethouders ? - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Gaat politiek Dalfsen voor vier wethouders ?

DALFSEN – Burgemeester Erica van Lente vraagt de politieke partijen die gaan onderhandelen over een nieuw Dalfser college van burgemeester en wethouders ook te kijken naar het aantal wethouders. Ze legt daarbij een relatie met de steeds verder toenemende gemeentelijke taken en de ambities van een nieuwe coalitie. 

Volgens Van Lente is extra inzet nodig om de politieke zichtbaarheid in de samenleving en de inwonerbetrokkenheid te vergroten. ‘Het beste uit de samenleving naar boven halen. Dat is waar ik mij dagelijks voor inzet’, aldus Erica van Lente. Nu heeft Dalfsen drie voltijd wethouders. Op grond van de Gemeentewet mag een gemeente met de omvang van Dalfsen maximaal vier wethouders hebben die full-time werken.

De zes fractievoorzitters geven woensdagavond hun reactie op de verkiezingsuitslag nadat de nieuwe gemeenteraad is geïnstalleerd. In dit duidingsdebat geven ze richting aan de coalitieonderhandelingen: Wat zien de fracties als belangrijkste uitdagingen in de komende periode? En hoe duiden ze de wensen van de kiezers en de verkiezingsuitslag? Hoe ziet het proces van (in)formatie en de vorming van een nieuw college eruit? 

Het huidige college heeft al een overdrachtsdocument met de titel ‘Een zelfbewuste gemeente in een veranderende wereld’ gemaakt. Daarin blikt het zittende college terug op de afgelopen vier jaar en beschrijft het belangrijke ontwikkelingen. 

Artikel delen: