Laatste besluiten ‘oude’ gemeenteraad Dalfsen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Laatste besluiten ‘oude’ gemeenteraad Dalfsen

DALFSEN – De ‘oude’ gemeenteraad heeft maandagavond in de laatste raadsvergadering voor de tweede keer gestemd over de motie recreatiewoningen van Gemeentebelangen, D66 en VVD. Deze partijen willen laten onderzoeken welke recreatiewoningen in een versneld tempo voor permanente bewoning in aanmerking kunnen komen. 

Net als bij de vaststelling van de Omgevingsvisie 1.0 staakten ook deze keer de stemmen: tien voor en tien tegen. Volgens het reglement van orde van de raad is de motie nu verworpen.

De ‘oude’ raad nam ook een besluit over de toelating van benoemde raadsleden tot de nieuwe raad, die woensdagavond wordt geïnstalleerd. De volgende raadsleden ‘blijven zitten’: Dick van Gelder (CU), Leander Broere (PvdA), Bert Ruitenberg (CDA), Wim van Lenthe (GB), Gerrit Jan Veldhuis (VVD), Ingrid Kappert (GB), Gerard Jutten (GB), Roel Kouwen (CDA), Betsy Ramerman (CDA), Rietje Lassche (CU), Herman Kleine Koerkamp (GB) en Inge Haarman (GB). Haarman is nu het langstzittende raadslid (vanaf 2006) en daarmee nestor van de nieuwe raad.

De negen nieuwelingen zijn Luc Diepman (CDA), Jelle Hekman (GB), Mariëtte Holterman (GB), Dick Homans (CU), Wim Prinsse (CDA), André Schuurman (GB), Bernard Smalbraak (D66), Ton de Vries (PvdA) en Anouk Zwanenburg (CDA). 

Artikel delen: