Nieuwe gemeenteraad Dalfsen geïnstalleerd

Nieuwe gemeenteraad Dalfsen geïnstalleerd

DALFSEN – Burgemeester Erica van Lente heeft woensdagavond de nieuwe gemeenteraad van Dalfsen geïnstalleerd. Ze had vooraf ook nog een paar tips voor de  nieuwe raadsleden: wordt geen superambtenaar, benut elkaar, kies uw eigen accenten en vergeet niet wie u dierbaar zijn.

Twaalf raadsleden uit de oude raad keren terug in de nieuwe gemeenteraad. Bij de negen ‘nieuwelingen’ hoort ook wethouder André Schuurman. Totdat het nieuwe college van burgemeester en wethouders is gevormd mag hij beide functies tijdelijk combineren.

De andere nieuwkomers zijn Jelle Hekman en Mariëtte Holterman van Gemeentebelangen, Anouk Zwakenberg, Luc Diepman en Wim Prinsse van het CDA, Dick Homans van de ChristenUnie en Bernard Smalbraak van D66.

Met 28 jaar is Jelle Hekman (GB) het jongste raadslid. Hij staat met twee benen in de gemeenschap van Nieuwleusen. Hij denkt hiermee van meerwaarde te kunnen zijn voor de gemeente en haar inwoners. Hekman hoopt een stem te kunnen vormen voor alle inwoners van de gemeente, ook met oog op de jongere generaties. Om zo samen de gemeente Dalfsen een mooie, toekomstbestendige gemeente te laten blijven. Een plek waar iedereen met plezier kan wonen, werken en recreëren.

Mariëtte Holterman (GB) uit Nieuwleusen wil graag een verfrissende vernieuwing aanbrengen in een onafhankelijke politieke partij. Bestuurlijke ervaring en ondernemerschap zijn haar niet vreemd. Met veel enthousiasme en actief betrokken zijn wil zij graag de leefbaarheid en sportiviteit behouden in alle kernen. Haar motto is: ‘nieuwsgierigheid is de sleutel tot succes’. 

Anouk Zwakenberg (CDA) woont al haar hele leven in Lemelerveld. In het dagelijks leven is ze werkzaam bij de gemeente Hellendoorn als coördinator Participatiewet en in haar vrije tijd is ze actief in het verenigingsleven. Zij wil zich hard maken voor het versterken van de werkgelegenheid, bereikbaarheid en mobiliteit. Een sterk verenigingsleven en een goede dienstverlening voor inwoners en bedrijven zijn ook belangrijk voor haar. 

Luc Diepman (CDA) is opgegroeid en woonachtig in het buitengebied van Hoonhorst. Hij runt een agrarisch bedrijf met melkkoeien. Luc Diepman is intensief betrokken bij het verenigingsleven in Hoonhorst en is voorzitter van de plaatselijke voetbalvereniging. Volgens Diepman verdient iedereen het om mee te doen in onze samenleving. Verantwoordelijkheid krijgen én verantwoordelijkheid nemen horen daar uitdrukkelijk bij in de ogen van Diepman. 

Oudleusenaar Wim Prinsse (CDA) is bouwtechnisch adviseur “oudbouw” bij een bureau in Zwolle en heeft daarnaast samen met zijn partner een klein bedrijfje in houten tuinmeubilair. Zijn motto is “Geven om het dorpsleven”. Het dorpsleven, waarin onder andere kroeg, kulturhus, kerk en winkel centraal staan, kan volgens Prinsse alleen in stand worden gehouden als het dorp voldoende ruimte krijgt om uit te breiden om de eigen jeugd te huisvesten.

Dick Homans (CU) woont in Dalfsen en is docent bedrijfskunde op Hogeschool Windesheim. Hij wil graag iets of iemand verder helpen. Als hij daar zijn tijd of talent voor kan inzetten dan doet hij dat met liefde. Vanuit die drijfveer zet Homans zich graag in voor de gemeente Dalfsen. Als nieuwkomer in de gemeentelijke politiek hoopt hij dat op frisse manier te mogen doen.

Oud-onderwijzer Ton de Vries (PvdA) uit Nieuwleusen, is al eerder raadslid en wethouder van Dalfsen geweest. De komende vier jaar wil hij zich vooral inzetten voor het in stand houden van basisvoorzieningen in de kernen zoals de zwembaden, bibliotheken, gemeentelijke servicepunten en de consultatiebureaus. Als het gaat om de bouw van woningen zet hij zich in voor tiny houses en veel sociale huur- en koopwoningen. Jongeren moeten voldoende mogelijkheden krijgen om in de dorpen te kunnen blijven wonen.

Bernard Smalbraak (D66) uit Dalfsen is senior docent op het Deltion College in Zwolle. Hij ziet zichzelf als een verantwoordelijke optimist. ‘Optimistisch’ om grote thema’s samen aan te pakken. ‘Verantwoordelijk’ om dit verstandig en financieel kundig te doen. Grote thema’s voor hem zijn wonen voor iedereen bereikbaar maken of energie neutrale gemeente worden, maar ook veilig de Rondweg kunnen oversteken via een tunnel of Voortgezet Onderwijs in Dalfsen opzetten. 

Fotobijschrift:

Bovenste rij (vlnr): Dick Homans, Bernard Smalbraak, Mariëtte Holterman en Anouk Zwakenberg.

Onderste rij: Jelle Hekman, Wim Prinsse, Luc Diepman en Ton de Vries. 

Foto's 2
Nieuwe gemeenteraad Dalfsen geïnstalleerd
Artikel delen: