Helligen Hendrik in De Stoomfabriek met “Wen d’r mar an”

Helligen Hendrik in De Stoomfabriek met “Wen d’r mar an”

DALFSEN – “Helligheid is net stront, ut mut d’r uut”. Recht voor z’n raap. Dat is Hendrikus Antonius van der Pette, oftewel Helligen Hendrik. Bekend van Radio Oost, waar hij tussen 2004 en 2010 een wekelijkse column had. Inmiddels is hij al aan zijn zevende avondvullende voorstelling toe.

Wen d’r mar an
“Wen d’r mar an” is een show, waarin hij tal van (in zijn ogen) maatschappelijke misstanden aan de kaak stelt. In deze show moeten vooral de mannen het ontgelden. Onze nukkige Tukker zit vol ergernis en frustratie en dat zal het publiek weten! Allerlei maatschappelijke standen en misstanden krijgen een oorvijg of een dreun van Helligen Hendrik. Voor een zoetsappige benadering van alle problematiek hoeft niemand naar het theater te komen. Pandemie, de VAR, natuurbeschermers en winkelbediendes: niets of niemand is veilig voor de tandenknarsende cabaretier. De liefhebbers van sappig Twents komen uiteraard ruimschoots aan hun trekken op dit avondje heerlijke “helligheid”. In De Stoomfabriek, op vrijdag 8 april a.s. Aanvang 20.30 u. Kaarten € 20.00 aan de zaal, via de site of bij Primera Dalfsen.

www.theaterdestoomfabriek.nl

Theater
De stap naar het theater was niet meer dan logisch en in 2007 verscheen Hendrik voor het eerst op de planken van de oostelijke theaters. In zijn eerste avondvullende programma “mBah” veegde hij onder andere de vloer aan met Sinterklaas, anti-rokers en met de vrouwenmode. De show, uitgezonden op oudejaarsavond op TV Oost, had een ongekende kijkdichtheid. Daarmee was de naam van Hendrik gevestigd.

Lingo
In 2008 volgde de tweede show van Hendrik, “Foi”, waarin onder andere de dialectversie van Lingo ten tonele werd gevoerd. In het daarop volgende programma (“Noh!”) waagde Hendrik zich op het politieke pad. De notoire mopperpot ontpopte zich zelfs als een dictator in de dop met zeer extreme ideeën. In “Noh!” werd het personage “Schoffel-Getje” voor het eerst opgevoerd, gespeeld door Paul Schabbink.

Artikel delen: