Oranjefeesten Dalfsen 2022 - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Oranjefeesten Dalfsen 2022

DALFSEN – Koningsdag is en blijft een goede reden om als Dalfsenaren samen feest te vieren. Met de nadruk op samen! Van jong tot oud(er). De voorbereidingen voor de Oranjefeesten in Dalfsen zijn in volle gang. Het programma zit dit jaar weer boordevol activiteiten. Laat je verrassen en doe mee!

De Oranjefeesten starten op donderdag 21 april. Spring dan op de fiets en doe mee aan de fietstocht langs de versierde straten. Tussen 18:00 uur en 19:30 uur vertrekken wij vanaf het feestterrein. Na het fietsen kun je, onder het genot van een drankje, het juryrapport inleveren in de feesttent.

Dit jaar is er een mooie samenwerking met onze Muziekvereniging Excelsior, die het 120(+2)-jarig bestaan van de vereniging viert. Bekende Dalfsenaren doen een poging het orkest van Excelsior te dirigeren tijdens de Maestro van Dalfsen Oranjeconcert. Wie haalt de felbegeerde titel Maestro van Dalfsen 2022 binnen? Kaarten zijn te koop voor € 5,- bij Jumbo Kamphuis of Nikki’s.

Op zaterdag 23 april is de LMB Prins TimbersportS kwalificatiewedstrijd. De deelnemers gaan aan de slag met vijf disciplines bestaande uit drie hakonderdelen en twee zaagonderdelen. Aarzel niet en kom kijken. Dit jaar staan ook de Oranjefair en Kleedjesmarkt weer op het programma. Daarnaast kunnen kinderen vanaf 14.00 uur hun fiets of skelter versieren tijdens Pimp je voertuig. Doe met je gepimpte voertuig vooral ook mee aan de optocht op Koningsdag.

Deze dag beleven wij ook in grote getalen de prachtige omgeving van het Vechtdal tijdens de Toertochten. Neem de routekaart onder de arm en ga op pad als trotse bezitters van het tourschild. De start is bij Classic Job en bij terugkomst zijn alle klassieke auto’s, brommers en trekkers te bewonderen op het feestterrein.

Om de dag af te sluiten is vanaf 21:00 uur een knallende feestavond in de tent met Millstreet. De perfecte band om de tent uit zijn plaat te laten gaan. De entree is € 10,- per persoon.

Zondag 28 april start om 9:30 uur met een interkerkelijke Sing-in in de tent. Iedereen is welkom. Vanaf 13:00 uur gaan twee sportieve activiteiten van start. Na een succesvolle eerste editie organiseren wij allereerst dit jaar weer de Kelner Battle. Teams van vier personen gaan de strijd aan met elkaar. Wie krijgt de grootste hoeveelheid alcoholvrije oranjebitter over de finish? Daarnaast, speciaal voor gezinnen, de Crazy Orange Puzzle Ride. Haal je ouders, broertjes en zusjes van de bank en doe mee. Zoek de plek waar de foto’s zijn gemaakt en voer de opdrachten uit die je tegenkomt. Wij hebben er al zin in. Jullie ook?

Onmisbaar tijdens de Oranjefeesten is natuurlijk de Cabaretavond op zondagavond. Met trots presenteren wij Jeroens Clan en Kees van Amstel. Cabaret van snel en hoog niveau, voor zowel jong als oud(er). Kom naar de cabaretavond voor een avond vol humor. Kaarten voor de cabaretavond zijn te koop voor € 10,- bij Primera Dalfsen en Jumbo Kamphuis.

Op maandag 25 april vieren wij de verjaardag van de Koning in de feesttent met alle ouderen uit Dalfsen en hun mantelzorgers. Vanaf 15:00 uur gaan de hengels het water in tijdens de Vlaggenstok viswedstrijd. Op maandagavond is in de feesttent de Oranjequiz. De quizmaster vuurt tijdens de verschillende rondes allerlei vragen op de deelnemende teams af. Er wordt gestreden om de roem en de eer en Het Oude Station stelt ook meerdere prijzen beschikbaar.

Theatergroep ‘Soesjes met Slagroom’ speelt op dinsdag 26 april twee prachtige voorstellingen in de feesttent voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De eerste voorstelling om 13:00 uur en de tweede voorstelling om 15:00 uur. Ga jij mee met Bob en Bella tijdens hun zoektocht naar een verrassend Koningsfeest? Tickets zijn voor € 4,- te koop bij Lindenburg Dalfsen.

Het programma op Koningsdag (woensdag 27 april) start met de Ochtendgloren om 9:30 uur. Iedereen is welkom op het feestterrein. Na de Ochtendgloren gaat het echte programma van start met: Muzikaal Prentenboek, Kinderspelen, de Highland Games, Graffiti workshop en de TikTok workshop. Op de Jeu de Boules baan vliegen de ballen in het rond en wordt er genoten van een boeren-ontbijt van de Albert Heijn. Voor de minder mobiele mensen is een prachtige scootmobielroute uitgezet door het mooie Vechtdal. De Optocht van Dalfsen start om 14:00 uur. Doe mee zodat wij er samen een prachtige optocht van kunnen maken.

Jarenlang hebben jullie genoten aan de waterkant van een spectaculaire beeld van de Drakenbootrace. Dit jaar komt de TT naar Dalfsen. Wie trekt er aan het kortste eind? Op Koningsdag gaan teams de strijd aan tijdens de Touw Trekkerij.

Nadat wij de winnaars in het zonnetje hebben gezet tijdens de prijsuitreiking worden de Oranjefeesten afgesloten met de Dalfser Kroegavond. Een echte ouderwetse kroegavond met een pijltje gooien of spijker slaan. Onder het genot van een drankje en de hits van Party DJ Marcel wagen wij een dansje op de dansvloer en praten wij na over een fantastische editie van de Oranjefeesten.

Wij zien je graag op en rondom Koningsdag in de feesttent en op het evenemententerrein in Dalfsen!

Het complete overzicht van de Oranjefeesten in Dalfsen vind je op de website www.oranjeverenigingdalfsen.nl en natuurlijk staan alle evenementen per dag in de agenda van DalfsenNet!! 😉

Artikel delen: