Julianastraat ‘afvalputje’ van autoluwe Prinsenstraat ?

Julianastraat ‘afvalputje’ van autoluwe Prinsenstraat ?

DALFSEN – Waarom zijn de bewoners van de Julianastraat niet betrokken bij de plannen voor een autoluwe Prinsenstraat? Wordt de Julianastraat het ‘afvalputje’ van de Prinsenstraat? Dit vraagt een bewoner van de Julianastraat zich af in een brief aan de gemeenteraad van Dalfsen.

De bewoner maakt zich grote zorgen over de optie om het terrein achter de voormalige garage Fokkens in te richten als (tijdelijke) parkeerplaats. Het idee daarbij is om inrijden vanaf de Vechtdijk toe te staan en dat uitrijden via de Molenstraat gebeurt. Dat gaat volgens de bewoner ook voor extra verkeer in de Julianastraat zorgen. De Molenstraat is vrij krap en vrachtwagens die lossen bij de achteringang van Albert Heijn veroorzaken regelmatig opstoppingen. Dan slaan automobilisten rechtsaf de Julianastraat in. Daar kunnen in het laatste stuk twee auto’s elkaar niet passeren. Ook valt het de bewoner op dat vrachtauto’s steeds vaker gebruik maken van de Julianastraat. Soms zelfs achteruit rijdend omdat ze de bochten bij ‘Dwars – Onder de Linden’ niet kunnen nemen en dat levert gevaarlijke situaties op.

De bewoner gaat ook in op het parkeren in het centrumgebied. Op de parkeerplaats Van der Veenstraat wordt van 9.00 tot 18.00 uur veel en lang geparkeerd door ondernemers en winkelpersoneel. Dat gaat alleen maar toenemen als er parkeerplaatsen verdwijnen, terwijl er nu al vaak geen plek meer is voor bewoners, aldus de briefschrijver. 

De gemeenteraad neemt maandagavond 25 april een besluit over de klimaatwinkelstraat Prinsenstraat en Kerkplein. Enkele raadsfracties hebben, onder druk van Ondernemend Dalfsen, in de commissievergadering op 11 april al aangekondigd met andere voorstellen te komen in plaats van de voorgestelde volledige afsluiting van Prinsenstraat en Kerkplein voor autoverkeer. 

Artikel delen: