Zes huurappartementen in Nieuwleusen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten

Zes huurappartementen in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Op het braakliggend terrein aan de Dominee van Diemenstraat in Nieuwleusen, waar de bibliotheek heeft gestaan, gaat Woonstichting Vechthorst zes appartementen bouwen. De raadscommissie Dalfsen bespreekt vanavond de stedenbouwkundige visie voor deze plek.

In eerste instantie wilde Vechthorst hier negen sociale huurwoningen bouwen. In overleg met de omwonenden is het aantal appartementen teruggebracht naar zes. De buurt vond het gebouw te hoog ten opzichte van de rest van de straat.

De te bouwen woningen zijn bedoeld voor senioren en zijn geschikt om zorg te verlenen. De huurprijs bedraagt maximaal €763,47 per maand (prijspeil 2022). Als de vraag vanuit senioren achterblijft kunnen de appartementen ook aan andere groepen, zoals jongeren, worden verhuurd. Maar de verwachting is dat er voldoende ouderen zijn die hier willen wonen.

Als de gemeenteraad eind mei akkoord gaat met het stedenbouwkundig plan volgt daarna nog de bestemmingsplanprocedure. Planning is dat het bestemmingsplan in oktober wordt vastgesteld. 

Foto's 2
Zes huurappartementen in Nieuwleusen - Foto: Paul Scholten
Foto: Paul Scholten
Artikel delen: