Update – Bijna 50 kippen in beslaggenomen na anonieme tip

Update – Bijna 50 kippen in beslaggenomen na anonieme tip

LAAG ZUTHEM – Update: De rechtbank Zwolle heeft een 45-jarige man uit Zwolle veroordeeld voor deze zaak. De uitspraak: 75 dagen hechtenis en vier weken voorwaardelijke gevangenisstraf met een proeftijd van drie jaar. Daarnaast heeft de man een houdverbod gekregen tijdens de proeftijd voor vechthanen en daarbij behorende hennen.

 

De man moet daarnaast een geldsom betalen aan een agente die betrokken was bij het onderzoek. De agente werd – ook in privétijd – door hem bedreigd en lastiggevallen.

 

Oorspronkelijk bericht 26-04-2021:

In een loods aan de Gravenweg zijn 33 hanen en 14 hennen gevonden die mogelijk gebruikt zijn voor illegale hanengevechten. De dieren zijn in beslaggenomen en er wordt verder onderzoek gedaan.

Vorig jaar september kreeg de politie via Meldpunt 144 een anonieme melding. Dat was de start van het politieonderzoek. Uiteindelijk had de politie genoeg informatie om de loods te betreden op 21 april van dit jaar. Er is samengewerkt met onder andere de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

Er werden niet alleen kippen vonden, maar ook diverse spullen die over het algemeen gebruikt worden voor illegale hanengevechten. Alles is in beslag genomen, evenals de kippen. Die worden nagekeken door een dierenarts en naar een opvanglocatie gebracht. Op dit moment onderzoeken we of er daadwerkelijk gevechten plaatsvonden en we sluiten niet uit dat we hiervoor verdachten aan gaan houden.

Anonieme melding waardevol, ook bij dierenwelzijn

Een (anonieme) melding kan zoals in deze zaak leiden tot de vondst van mogelijk illegale praktijken. Daarom is het belangrijk om vermoedens van dierenverwaarlozing of mishandeling door te geven.

Artikel delen: