Eshuis viert 130 jarig bestaan - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Eshuis viert 130 jarig bestaan

DALFSEN –   Gistermiddag was het dan eindelijk zover, na uitstel door Corona, ging het personeel op stap naar Zwolle en Raalte voor een welverdiend feest!

De hele maand mei is het feest bij etiketten- en verpakkingsdrukkerij Eshuis uit Dalfsen. Op 1 mei bestaat de drukkerij 130 jaar. In 1891 is het bedrijf opgericht door Gos Eshuis. Vandaag de dag geeft Eshuis werkgelegenheid aan ruim 140 werknemers uit Dalfsen en omgeving.

Eshuis levert al sinds jaar en dag etiketten, shrink sleeves en flexibele verpakkingen aan producenten in Nederland en over de landsgrenzen. Van de bakker of kaasboer om de hoek, tot aan de grote multinationals als Coca-Cola en Heineken. Eshuis heeft vooral de afgelopen drie jaar een flinke groei doorgemaakt en maakt zich op voor de volgende 130 jaar. Eshuis draagt Dalfsen, de werknemers en klanten een warm hart toe. Groots kan het niet gevierd worden door de beperkingen, wel zal er de hele maand aandacht voor zijn en vieren ze het nu klein.

Eshuis bedankt personeel

Eshuis werkt samen met diverse partners uit de omgeving. Zo werkt Eshuis mee aan de Roefeldagen. Kinderen van de basisscholen in Dalfsen nemen dan een kijkje in de fabriek van Eshuis en leren meer over techniek en verpakkingen. Daarnaast worden Stichting Philadelphia en opvangboerderij Villa Kakelbont ingezet voor inpak-, of etiketteerwerk bij speciale opdrachten, zodat ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mooie bijdrage kunnen leveren. In plaats van het personeel een bol.com cheque cadeau te doen, wordt het personeel bedankt met een Dalfser-cadeaukaart. Via deze weg wil Eshuis ook de Dalfser-ondernemers een hart onder de riem steken.

Nieuwe hal en machines

Het bedrijf maakt zich klaar voor de toekomst. Zo is er fors geïnvesteerd in een online webshop- en bestelsysteem die bestaande en nieuwe klanten helpt eenvoudig en snel hun etiketten van hoge kwaliteit te bestellen. Daarnaast is onlangs een nieuwe productiehal opgeleverd waar meerdere nieuwe machines staan. De capaciteit en technische mogelijkheden zijn hierdoor flink uitgebreid. Klanten worden later dit jaar door de accountmanagers persoonlijk op de hoogte gebracht van de nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden.

Relatiedag klanten

Eshuis investeert niet enkel in eigen personeel en omgeving, maar ook in haar klanten. Zo heeft er in januari 2020 een exclusief kennisevent plaats gevonden voor de klanten van Eshuis. Het bedrijf is momenteel bezig om deze relatiedag, exclusief voor Eshuis klanten, voor te bereiden voor een moment later dit jaar.

Foto's 3
Eshuis viert 130 jarig bestaan - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Eshuis viert 130 jarig bestaan - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma
Artikel delen: