24 koopappartementen in Nieuwleusen-Noord

24 koopappartementen in Nieuwleusen-Noord

NIEUWLEUSEN – Op de plek waar nu nog winkelpanden met bovenwoningen staan in het noordelijk deel van de Burgemeester Backxlaan komen in totaal 24 appartementen voor jong en oud. De bestaande winkels met een outletstore en slijterij d’Ommerdiek gaan tegen de vlakte. 

De raadscommissie Dalfsen bespreekt op dinsdag 7 juni de stedenbouwkundige visie voor deze locatie. De nieuwe invulling met woningbouw past in de gemeentelijke Woonvisie. De goedkopere appartementen op de verdieping met een prijs van maximaal 225.000 euro zijn vooral voor startende één- en twee persoonshuishoudens. De wat duurdere woningen (gemiddeld 325.000 euro) op de begane grond zijn aantrekkelijk voor senioren.

Het verdwijnen van de winkelruimte in dit deel van de Backxlaan heeft volgens de gemeente geen ‘ontwrichtende’ gevolgen voor de rest van het compacte winkelgebied en bovendien leidt leegstand tot verpaupering.

De initiatiefnemer heeft al gesprekken gevoerd met de direct omwonenden. Die zijn over het algemeen postitief maar maken zich wel zorgen over het mogelijke geluidshinder door het parkeren aan de achterkant. Daarom wordt er een akoestisch onderzoek uitgevoerd. 

Nadat de gemeenteraad akkoord is gegaan met de visie volgt nog de bestemmingsplanprocedure. Deze procedure loopt volgens de planning tot eind dit jaar of begin 2023.  

Artikel delen: